Rata natalității la Orhei a crescut odată cu institurea alocației pentru nou-născuți

orhei11
Foto:Primăria Orhei

Numărul solicitărilor de acordare a alocațiilor pentru nou-născuți, depuse la Primăria orașului Orhei, a crescut în ultimile trei luni cu 50 de procente.

Astfel, luna curentă, alte 30 de familii, au beneficiat de alocația pentru nou-născuți care constituie 7 mii lei (pentru primul copil) și 10 mii lei (pentru al doilea și următorii copii).

Alocația orașului Orhei pentru nou-născuți a intrat în vigoare pe data de 1 decembrie 2015 și este o îndemnizație unică pentru nașterea copiilor, care se oferă tinerilor părinți din Orhei suplimentar la alocațiile oferite de stat.

Această indemnizație a fost instituită  la inițiativa primarului Ilan Șor în scopul protecţiei sociale a familiilor cu copii și stimulării creșterii natalității în oraș.

Potrivit datelor, până în prezent 200 tinere familii au beneficiat de alocația pentru nou-născuți, iar lunar, cifra este în creștere.

Amintim că, alocația orașului Orhei pentru nou-născuți  se acordă familiilor  din Orhei care întrunesc următoarele condiții: familiile/părinții care au viza de reședință și au locuit nu mai puțin de 12 luni până la nașterea copilului în orașul Orhei, cu condiția că născutul a fost înregistrat la OSC, iar alocația a fost solicitată în termen de maxim 6 luni de la nașterea copilului. Cererile de solicitare a indemnizației pot fi depuse începând cu 7 decembrie, la Primăria orașului Orhei, Biroul de informare, pe numele viceprimarului pentru probleme sociale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine