S-a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru promovarea paginii #NuPlaha

nuplaha3

Activistul Arcadie Cotruță și colegii săi a pornit o campanie pe IndieGoGo ca să atragă fonduri pentru a promova pagina #NuPlaha.

„Intrăm în toamnă și, odată cu toamna, vin alegerile. În aceste alegeri, dorim să contribuim cât mai mult la demascarea manipulărilor și a bullshitului venit din partea holdingului media subordonat PD-ului, dar și să arătăm cum unii jucători secundari vor face jocul lui Plaha. Vor fi mai mulți pentru că doar aruncând în noi cu o gloată de „candidați” el își crește șansele de supraviețuire.” scrie pe pagina campaniei, Arcadie Cotruță.

#1. Despre #NuPlaha

#NuPlaha nu este doar o pagină de facebook. Este o mișcare. Am vrea ca ceea  ce postăm pe pagina de Facebook să ajungă la cât mai multă lume. Am avut o creștere organică sănătoasă, înspăimântătoare pentru plahotniuci. Totuși, să creștem organic durează mai mult, iar timpul nu așteaptă. De aceea am decis să deschidem această campanie de crowdfunding pentru a investi în pagină și a promova mesajul cât mai agresiv. Da, este doar o pagină de facebook. Nu suntem media-magnați. Însă vrem să contribuim cât mai mult posibil. Să ajungem la câți mai mulți oameni cu informație, argumente și clarificări de ce trebuie să fim #NuPlaha Deaceea cerem ajutor.

#2. Despre securitate

Am deschis campania pe idiegogo dintr-un motiv simplu – securitate.

Astfel le va fi practic imposibil să depisteze cine și cât a contribuit. E puțin mai scump decât alte platforme, însă e o măsură de precauție pe care am decis să o facem pentru fiecare potențial donator.

De această campanie este legat un cont dintr-o țară străină, deci nu există nicio tangență cu nimic ce înseamnă sistemul bancar local.

Banii câștigați (minus comisionul pentru indiegogo) vor fi investiți doar în pagina #NuPlaha pentru a promova postările și pentru a aduce mesajul nostru la toată populația facebook din Moldova. Repetăm: toți banii se duc doar în promovarea paginii și mesajelor #NuPlaha.

#3. Despre transparență

Însăși lansarea acestei campanii este un motiv pentru trollii și bloggerii PD să încerce să discrediteze această pagină. De ceva timp nu-i prea găsesc ac de cojoc.

De aceea, o să menționăm că orice contribuție a voastră trebuie să fie bazată în primul rând pe încredere. Pe încrederea voastră în noi că acei 2,5 sau 10 euro nu vi se vor fura. Nu vrem niciun ban ce vine cu o doză de scepticism.

În același timp, vom asigura o transparență maxim posibilă.

Toți vor ști câte fonduri au fost colectate la sfârșitul primei campanii. Toți banii vor fi investiți exclusiv online. Lunar vom oferi informații despre câți bani s-au cheltuit și cum anume. Print screenuri de pe pagină. Dacă aveți alte idei fezabile cum să asigurăm transparența, vă rugăm.

Însă nicio transparență nu poate înlocui încrederea pe care mizăm în primul rând. Nu avem nevoie de acele câteva sute de euro.

#4. Despre ce vrem

„Așa vom continua până când nu vom aduce mesajul nostru la toată populația moldovenească pe Facebook.

Și însăși această campanie le va alimenta paranoia, ceea ce este o plăcere în sine

Imaginați-vă la ce se gândesc ei când văd cum oamenii pun mână de la mână să scape de ei odată și odată. Merită un ban simbolic, nu?” conchide Arcadie Cotruță.

Până la moment s-au strâns 56 de lire sterline, puteți susține campania aici: #NuPlaha IndieGoGo

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine