Halterofili din Moldova riscă să fie suspendați pentru un an din competițiile internaționale

1
Foto:canal YouTube Moldova Sport TV

Halterofilii moldoveni riscă să fie suspendați pentru un an de la competițiile sportive. Anunțul a fost făcut de președintele IWF, Tamas Ajan într-un interviu pentru AFP, citat de AGORA.MD.

Din declarațiile acestuia Federația Internațională de Haltere va suspenda Rusia, Kazahstan și Belarus din competițiile internaționale pentru un an după încheierea Jocurilor Olimpice de la Rio. Decizia finală în acest sens va fi luată la sfârșitul lunii septembrie, sau începutul lunii octombrie. Potrivit sursei, alte țări precum Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia și Turcia riscă de asemenea să fie suspendate.

Federația Internațională de Haltere va suspenda Rusia, Kazahstan și Belarus din competițiile internaționale pentru un an după încheierea jocurilor olimpice de la Rio. „După Jocurile Olimpice vom suspenda aceste țări. Vă dau garanție în acest sens … Vor fi Rusia, Kazahstan și Belarus”, a declarat președintele IWF. Potrivit acestuia, numărul țărilor pedepsite ar putea fi mai mare.

Haltere de mult timp au fost afectate de scandaluri de dopaj, iar IWF a întreprins măsuri majore împotriva sportivilor care folosesc medicamente pentru îmbunătățirea performanței, de multe ori sportivii provin din fostele țări ale Uniunii Sovietice, sau Europa de Est.

„Testările repetate nu sunt finalizate. Aștept mai multe informații, dar cred că mai multe țări vor fi suspendate. Ne dorim sa halterele să fie un sport curat și pentru asta există o singură soluție. Trebuie să suspendăm toate țările care încalcă regulile noastre”, a precizat Ajan.

Azerbaidjan, Armenia, Republica Moldova și Turcia riscă de asemenea să fie suspendate, se spune pe site-ul oficial al IWF.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine