(video) Aderă acum – campania de informare privind beneficiile integrării europene

aderaacum

Mai multe organizaţii ale societăţii civile, care au convingerea că viitorul Republicii Moldova este în UE, lansează o campaniei de informare privind beneficiile integrării europene. Acestea îşi propun să ajungă la toate categoriile de cetăţeni, să-i consolideze în jurul ideii de integrare europeană şi să reducă din euro-scepticismul apărut din cauza acţiunilor nechibzuite ale autorităţilor.

În capitală şi în câteva centre raionale vor fi instalate corturi informative şi vor fi organizate puncte de informare mobile. Mai mulţi voluntari vor merge prin localităţi pentru a discuta cu cetăţenii despre integrarea europeană, încercând să combată stereotipurile şi fricile asociate acestui proces. Localităţile în care activiştii intenţionează să ajungă sunt Chişinău şi Bălţi, centrele raionale Floreşti, Orhei, Cahul, Cantemir, Leova şi prin satele din aceste raioane, transmite IPN.

Iniţiativa a fost lansată de Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului, Consiliul Naţional al Organizaţiilor Studenţilor din Moldova, Asociaţia Onoare, Demnitate şi Patrie, Asociaţia Ucrainenilor din Moldova, Centrul Naţional al Romilor, Centrul European pentru Iniţiative Civile „Stalker” şi Asociaţia „Un pas împreună”.

Reprezentanţii acestor organizaţii susţin că oamenii trebuie să cunoască despre calitatea studiilor în UE, despre respectarea drepturilor omului, despre respectul faţă de minorităţile naţionale, dar şi faptul că integrarea în UE se poate face prin unirea cu România, iar aceste cunoştinţe să le ajute să construiască Europa în ţara lor.

În curând urmează a se lansa şi o pagină electronică a campaniei cu genericul: „Aderă acum”, unde oamenii vor putea semna o petiţie în susţinerea iniţiativei. Preliminar, campania ar trebui să se desfăşoare până la finele anului curent. Organizatorii speră că în această perioadă se vor alătura mai multe organizaţii, iar prin localităţi se vor forma grupuri care vor promova ideea integrării europene mai departe.

Primul cort de informare va fi deschis în sectorul Centru al capitalei, în scuarul Europei, miercuri, 17 august, la ora 12.00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine