Dezvoltă-ți abilitățile în domeniul juridic, antreprenorial și economic la o școală de vară la Orhei

Scoala_vara
Foto:reprezentativă/fondultinerilor.md

Școala de vară AteSTAT Civic oferă o experiență unică de a înțelege mecanismele de formare și funcționare a statului. În cadrul școlii de vară tinerii vor avea posibilitatea să-și descopere noi abilități in domeniul juridic, antreprenorial și economic, să-și formeze noi deprinderi și să lucreze asupra unor strategii ce le vor putea aplica și în viața reală.

Școală de vară este organizată la inițiativa Consiliului Raional al Tinerilor din Orhei și Centrului de Tineret Orhei. Suportul financiar este oferit de către Ministerul Tineretului și Sportului și Consiliul Raional Orhei. Pot beneficia de instruire și odihnă gratuită tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 21 ani din raioanele: Orhei, Anenii Noi, Ialoveni, Ungheni, Florești și municipiul Chișinău, deoarece în aceste UAT sunt CR/MT, care fac parte din Rețeaua Națională a CR/MT din Republica Moldova.

Acest proiect va spori înțelegerea sistemului complex ce cuprinde organizarea unui stat și responsabilitate socială. Astfel, va fi asigurată dezvoltarea competențelor și înțelegerea autentică a antreprenoriatului, economiei de piață, procesului decizional, procedurilor de guvernare, drepturilor omului etc.

Școala de vară este compusă din trei etape:

Prima etapă (2 zile) – formarea comunității de instruire, activități de team-building si pentru evidențierea si dezvoltarea abilităților de lider; activități de instruire în ateliere: Drepturile omului, Proceduri de guvernare, Economia de piață și responsabilitatea socială, Societate civilă;

Etapa a doua (4 zile) – simularea statului care cuprinde complex de activități: organizarea alegerilor, aprobarea actelor legislative, organizarea activități economice, organizarea activităților social-utile etc;

Etapa trei (jumătate de zi) – analiza experienței acumulate, lecții învățate.

Formularul de înscriere îl găsiți aici.

imag

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine