(video) Plantaţie de cânepă descoperită în grădina unui tânăr din Sângera

245_15888200-700×352

În grădina unui bărbat în vârstă de 26 ani, domiciliat în or. Sângera, ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au descoperit o adevărată plantaţie de cânepă, cultivată şi îngrijită cu scop de a o comercializa ulterior.

Acţiunile poliţiştilor au avut loc în cadrul unor investigaţii speciale, după ce a au obţinut informaţii concludente în acest sens. Individul ar fi recunoscut că tufele le-ar fi cultivat personal, cu scopul de a le prelucra şi vinde ulterior. La faţa locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie a sectorului Botanica, pentru a iniţia un proces penal de documentare a acestuia.

Totodată au fost zmulse din rădăcini toate tufele, fiind transportate la Centru tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, pentru a fi efectuate expertizele de rigoare.

În acest context poliţiştii au iniţiat cercetări suplimentare, privind complicitatea altor persoane şi identificarea lor. Conform legislaţiei penale în vigoare, persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor de acest gen, riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 12 000 lei la 18 000 lei sau închisoare de pînă la 2 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine