(foto) Cinci voluntari din Moldova la UNTOLD povestesc despre nopțile muzicale ale festivalului

3

UNTOLD, cel mai așteptat eveniment muzical din România, a reunit sute de mii de oameni, care au venit să-i vadă pe cei mai celebri DJ ai lumii, Dimitri Vegas&Like Mike, Armin Van Buuren, Hardwell, Martin Garrix, Tiesto, dar și pe alți 150 de artiști internaționali cu renume.

Astfel, peste 300.000 de persoane au participat la ediţia din 2016, eveniment ce a avut loc între 4 şi 7 august la Cluj-Napoca. Festivalul a impresionat prin show-urile sale, prin publicul activ și prin organizarea bine pusă la punct.

Despre ceea ce s-a petrecut în spatele evenimentului ne povestesc cinci tineri care au fost voluntari din Republica Moldova la UNTOLD și care nu doar au participat la organizarea evenimentului, dar au reușit și să se distreze pe măsură.

1
Dumitru Vlah

Fiind voluntar la peste 25 de evenimente din țara noastră, Dumitru Vlah a dorit să vadă cu ce se mănâncă voluntariatul peste Prut, dacă este diferit acolo sau care ar fi atitudinea organizatorilor față de persoanele de care depinde buna desfășurare a evenimentului.

„UNTOLD îți oferă oportunitatea să devii anul viitor asistent de coordonator și să faci parte din echipa organizatoare a acestui mare eveniment. Altă oportunitate ar fi dezvoltarea abilităților de lucru într-o echipă mult mai mare și punerea în practică a acestora, fapt care îți oferă o experiență de neuitat”, ne-a spus Dumitru.

Tânărul ne-a povestit că voluntarii au fost implicați în activități foarte simple, care nu necesitau o pregătire specială, cum ar fi: redirecționarea fluxului de oameni, distribuirea mâncării și a apei voluntarilor, oferirea informațiilor despre festival, montarea decorațiunilor, urmărirea desfășurării armonioase a festivalului și comunicarea neregulilor din teren organizatorilor.

Tânărul a spus că cel mai mult i-a plăcut amabilitatea coordonatorilor de acolo. „Relația coordonator-voluntar a fost una ca de la prieten la prieten. Au existat momente în care coordonatorii ne-au înlocuit, pentru ca noi să putem vedea prestația artistului preferat, chiar dacă eram în tura de lucru”, a relatat Dumitru.

Acesta mai crede că, dacă un asemenea festival ar fi organizat în Republica Moldova, atunci am atrage mulți turiști și ne-am face un nume în spațiul Est-European. „Nu avem nevoie de arene mari sau de alte obiecte de infrastructură speciale, căci și Tomorrowland-ul e organizat pe relief de câmpie și are peste 180.000 de vizitatori anual. Toate scuzele sunt doar în capul nostru, trebuie să depunem doar muncă și iar muncă”, a mărturisit tânărul.

 

1
Magdalena Caproș

Magdalena Caproș ne-a explicat că a dorit să participe la UNTOLD pentru a acumula experiențe unice și pentru a întâlni prieteni noi. „Această experiență mi-a deschis o nouă viziune prin care poți îmbina responsabilitatea, munca în echipă cu distracția”, a spus tânăra.

Magdalenei i-a plăcut cel mai mult atmosfera incendiară, plină de nebunie, emoții pozitive și, desigur, muzică bună. „Fiecare zi a fost unică și specială. Organizarea festivalului a fost peste așteptările mele, la un nivel foarte înalt, de aceea, fără a sta mult pe gânduri, ofer nota 10 organizatorilor”, a mărturisit aceasta.

 

Alexandru Costin
Alexandru Costin

Alexandru Costin a finalizat studiile superioare în relații publice și activează în prezent la Agenția pentru eficiență energetică. Una dintre responsabilitățile lui este și organizarea evenimentelor. Astfel, prin oportunitatea care i s-a ivit în cale a dorit să acumuleze experiență și să vadă cum funcționează un mega festival, pe dinăuntru.

„La festival voluntarii au fost repartizați pe departamente. Fiecare departament a avut rolurile sale, începând cu logistică, comunicare, PINA la infopoint ECOteam si stewarzi. Voluntarii au fost selectați după preferințe și capacități. Eu am avut sarcina de a fluidiza căile de acces. În Sala Cluj Arena am fost steward”, a spus Alexandru.

Foarte mult i-a plăcut cum sunt tratați voluntarii, cărora li s-au oferit multe posibilități și le-a fost asigurată o parte din cheltuieli (cazarea, un toast pe tură și apă, bilete la autocar prin raza orașului).

 

Irina Covriga
Irina Covriga

Irina Covriga a văzut recenziile de anul trecut și a zis: „Vreau să ajung la UNTOLD în acest an”. A adăugat festivalul în lista lucrurilor pe care dorește să le facă în această vară, mai ales că experiența o va ajuta să organizeze evenimente și în Republica Moldova.

Vorbind despre cea mai neobișnuită experiență de la festival, a zis că i-a plăcut UNTOLD în întregime. „M-a fascinat organizarea, în fiecare moment. În orice colț al festivalului se întâmpla ceva, fie că se făcea jonglerie cu foc, fie că un grup de tineri băteau ritmic în tobe. Câteva zâne fac poze cu festivalierii, se împart fructe gratuit și multe alte lucruri”, ne-a povestit Irina. „La UNTOLD am văzut un festival cu peste 90.000 de oameni fericiți. Acolo au reușit și să lucreze și să se distreze”, spune Irina.

 

Cătălin Gangalic
Cătălin Gangalic

„Am fost voluntar în departamentul User Experience, la Fashion Story, astfel am avut ocazia să comunic cu reprezentații celor mai cunoscute branduri românești și chiar să cunosc unele mai detaliat. Am lucrat împreună cu alte patru persoane, fete foarte drăguțe. Fiind responsabil de toată logistica din zona Fashion, am avut parte de foarte multă forfotă și fugă”, a spus Cătălin Gangalic.

Tânărul crede că festivalul a fost foarte bine organizat. A avut multe activități și o listă de interpreți împărțiți pe opt scene, astfel că oricine își putea găsi artistul preferat. „Muzica era peste tot începând cu ora 12 ziua până la 7 dimineață, iar pentru cei mai leneși erau amplasate hamacuri și zone de relax accesibile 24/24.” Personal, Cătălin a remarcat că a petrecut zilele la extrem. A avut șase-opt ore pe zi de voluntariat, apoi a petrecut ascultând muzică și dansând până în zori, după care trei-patru ore dormea, ca a doua zi să repete același scenariu.

 

13941020_1227284027303320_1520581308_n
Photo Credit: Cătălin Gangalic
13933104_1227284023969987_1859299206_n
Photo Credit: Cătălin Gangalic
13942178_1227284017303321_55090638_n
Photo Credit: Cătălin Gangalic
Photo Credit:Facebook/ Adrian Nacu
Photo Credit:Facebook/ Adrian Nacu
Photo Credit: muzzix.ro
Photo Credit: muzzix.ro
Photo Credit: huff.ro
Photo Credit: huff.ro
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine