(foto) RIO 2016: Tot ce trebuie să știi despre ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

10352762-ceremonie-d-ouverture-jo-rio-2016-a-quelle-heure-debute-le-show

Ediția 31 a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro va debuta oficial vineri (sâmbătă, 02.00, ora Moldovei), cu ceremonia de deschidere, care va avea loc pe Stadionul Olimpic Maracana. La Jocurile de vară de la Rio vor participa peste 10.500 de sportivi, din 206 țări, printre care și Republica Moldova care va avea o delegație de 21 sportivi.

În premieră, la Jocuri va participa o echipă a refugiaților, formată din zece sportivi. Cele mai mari delegații sunt cele ale Statelor Unite, cu 554 de sportivi, ale Braziliei, 465 sportivi, și Germaniei, 425 sportivi, etc.

Conform estimărilor lansate de organizatori, în programul ceremoniei de deschidere vor evolua cântăreți celebri, multe supermodele din Brazilia. Aceasta va fi urmărită de trei miliarde de oameni.

Spectacolul va dura patru ore și nu va lipsi o călătorie în etapele care au marcat istoria locală, colonizarea portugheză, evocarea sclaviei sau zborul pionierului aviației Alberto Santos-Dumont, la începutul secolului XX.

Persistă încă secretul asupra persoanei care va încheia ștafeta torței olimpice și va aprinde flacăra pe Stadionul Olimpic Maracana, favorit pentru această onoare fiind legendarul Pele, alături de fostul tenisman Gustavo Kuerten.

Olimpiada de la Rio este marcată de un uriaș scandal de dopaj care a afectat în primul rând echipa Rusiei, decimată în urma unui raport care a dezvăluit un dopaj instituționalizat în această țară, dar și alte echipe olimpice, precum cea a României, care nu va avea reprezentanți la kaiac-canoe, în urma suspendării echipei de seniori de către federația internațională de profil, din cauza numeroaselor cazuri de dopaj.

Pentru a privi transmisiunea online de la ceremonie urmați aici: RIO 2016

4pUVV_IM
Photo credit: newmsknews.ru
rio2016
Photo Credit: newsx.com
Lumo20Rio2016_Venue_20_1
Photo Credit: vs.hu
Lumo20Rio2016_Venue_05_1
Photo credit: latercera.com
Rio2016_Venue_16_1
Photo credit: latercera.com
Rio2016_Venue_56_1
Photo credit: vistanews.ru

Reporter stagiar Stela Franțuz

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine