Dotarea a 4.500 de elevi cu laptopuri se va face până la sfârșitul semestrului

classroom_computers001_16x9 – Copy
Foto:Laptopurile promise vara de Ministerul Educaţiei vor ajunge în şcoli la sfârşitul semestrului PC: reuters.com

Acum două luni, Ministerul Educaţiei a lansat un concurs pentru un proiect-pilot pe durata de trei ani „Un calculator pentru fiecare copil“. Inițiativa presupunea dotarea cu calculatoare a 4.500 de elevi din 15 şcoli din republică.

Deși în octombrie elevii deja trebuiau să învețe de pe laptopuri, școlile beneficiare nici măcar nu au fost selectate, scrie Adevărul.md.

Scrisorile din partea școlilor doritoare de a participa la proiectul-pilot puteau fi trimise până la începutul anului școlar, iar proiectul propriu-zis urma să înceapă de pe 15 septembrie. Cu toate acestea, școlile nu au fost încă selectate. Ministerul Educației a anunțat în septembrie despre constituirea comisiei care va selecta școlile beneficiare.

Conform proiectului, părinţii vor avea acces la notele copiilor, iar platforma va păstra şi tema pe acasă a elevului, va elabora teste, iar copiii vor putea scrie eseuri online. Copiii care vor învăţa pe cale digitală vor fi elevii de clasa a şaptea şi clasa a zecea pentru ca la finalul proiectului de trei ani să se poată fixa rezultatele

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *