(foto) Se caută coordonator de proiect Papergirl Moldova

1385899_560681614000551_1814478428_n
Foto:Nata Andreev și Anastasia Condruc la distribuirea Papergirl Moldova din anul curent.

În acest week-end Papergirl Moldova și-a ”încheiat” activitatea pentru anul acesta. Dar proiectul nu vrea să plece în hibernare completă de aceea caută un coordonator, gata să ofere culoare și creativitate acestui proiect.

Papergirl este un proiect de artă urbană care surprinde oamenii și îi aduce în contact cu o artă diferită decât cea cu care sunt obișnuiți sau chiar deloc. În 2006 la Berlin a apărut inițiativa de artă, Papergirl. Inițiatoarea proiectului este Aisha Ronniger.

Așa cum băieții distribuiau ziare în America, lucrări de artă sunt rulate şi distribuite de pe bicicletă pe stradă. De energia și creativitatea Papergirl Berlin s-au inspirat în jurul lumii cei din: New York, San Francisco, Columbus, Sao Paulo, Cape Town, Manchester, Leeds, Bristol, Vancouver, Kelowna, Portland, North Hampton, Charlotte, Iași, București, Sibiu, Brașov, Glasgow, Hamburg, Istanbul, etc.

189936_133563046712412_1370375_n
Aisha Ronninger dă startul la Papergirl Berlin.
189696_133563190045731_4489436_n
Bicicleta creativă a Aishei de la Papergirl Berlin.
190427_133563246712392_3444693_n
Oricine poate primi un rulou de artă de la Papergirl în plină stradă.

În Moldova acest proiect a apărut în 2011 și a reușit deja să creeze o comunitate de oameni minunați, care vor să transforme locul unde trăiesc în unul minunat și agreabil, indiferent dacă este vorba de artă pe hârtie sau ”Banca Prieteniei” în parc.

Acum e momentul pentru un upgrade mai serios și de persoane care vor avea sufiecientă energie și timp, pentru a scoate un pic din hibernare atelierele noastre de creație. Cam asta probabil și sunt calitățile cele mai importante de care trebuie să dea dovadă coordonatorul Papergirl. Nu vrem CV-uri, doar un mesaj original la adresa de email papergirldinmoldova@gmail.com, în care să ne povestești un pic despre tine și de ce vrei să faci parte din echipa Papergirl Moldova. Înainte de a ne scrie un mesaj îți recomandăm să tragi cu ochiul pe pagina noastră de facebook, ca să înțelegi mai bine în ce constă proiectul. Cu detalii revenim pe parcurs, iar până una alta aici poți vedea câteva poze din istoria noastră.

collage1
Deschiderea proiectului Papergirl din Moldova în primăvara lui 2011.

 

collage2
Atelierele Papergirl sunt foarte diverse. Fiecare din ele are o tematică și o tehnică. Uneori aveam și proiecții de filme biografice ale marilor artiști. Ceaiul cald și biscuiții gustoși sunt un ”must”.

 

collage3
Una din expozițiile Papergirl, organizat la mallDova.

 

collage4
Prima noastră distribuire a avut loc în toate parcurile din Chișinău. Mare, mic, bătrân și nu prea, cu studii superioare și fără, au primit aleatoriu, câte o lucrare Papergirl.

 

collage5
Papergirl a organizat câteva ateliere și în orașul Strășeni.

 

collage6
De Crăciun am mers la Institutul Oncologic cu ateliere de creații și felicitări pentru cei mici.
collage7
Un atelier cu tricouri și design-uri acrilice a fost organizat și în satul Cojușna, raionul Strășeni.

 

collage8
Un proiect diferit și tare drăguț pentru parcul Ștefan cel Mare – ”Banca prieteniei”. Alături am încercat să îmbrăcăm un copac, dar tricotajul nostru a dispărut în două săptămâni.

 

collage9
Aici sunt câteva crâmpei din expoziția și distribuirea din acest an.
Taguri: #Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *