(foto) Ion Garaba: „Mister World este un concurs despre talent, nu despre cât de bine arăți”

1

Ion Garaba, tânărul originar din Moldova care a reprezentat România la concursul internațional de frumusețe Mister World 2016, ne-a mărturisit mai multe detalii despre cum a fost participarea în cadrul concursului, care au fost cele mai complicate provocări și cele mai emoționante momente la cel mai prestigios concurs de frumusețe masculină Mister World 2016.

Pentru început ne-am întrebat de ce a ales să reprezinte România. Tânărul ne-a spus că participarea sa a fost posibilă datorită dublei cetățenii – română și moldovenească. Pentru el competiția a fost o experiență unică. Această etapă a adus un plus de valoare CV-ului tânărului și i-a oferit o experiență pe care nu o va uita niciodată.

Dacă cineva crede că doar frumusețea este suficientă pentru a participa și, ulterior, a învinge într-un asemenea concurs, atunci se înșeală. Ion reconfirmă faptul că un participant la Mister World trebuie să fie comunicativ, să transmită emoții pozitive, să aibă anumite performanțe fizice, și, lucru foarte important, să fie inteligent. „Mister World este un model de inteligență. El trebuie să transmită emoții nu doar juriului, dar și publicului care îl urmărește”. Într-un asemenea concurs, pe lângă toate aceste calități, se apreciază și talentul fiecărui om.

 

Photo Credit: Facebook/ Giovanni Garaba

Cel mai prestigios concurs dedicat modelelor masculine din lume i-au pus pe tineri în situația de a-i verifica la diverse probe. Participanții au fost verificați de la cât de bine pot să gătească o omletă, până la cum se descurcă cu căratul roabei cu rămășițe pentru a înfrumuseța grădina din Southport. „Am avut testări fizice, de exemplu a trebuit să alergăm 5 km prin nisip pe marginea oceanului. Apoi, au jucat golf, fotbal și au trecut de proba multimedia, în care a trebuit să comunicăm cu lumea prin intermediul aplicației MOBSTAR, special destinate concursului.”

Făcând o sinteză a evenimentelor petrecute în cadrul concursului din Marea Britanie, Ion Mărturisește că i-a plăcut totul. „Am rămas foarte satisfăcut. Mi-am făcut noi prieteni și noi cunoștințe. Aș fi dorit să avem mai multe probe fizice. Eu m-am pregătit mult și am lucrat asupra condiției mele fizice”.

 

Photo Credit: Facebook/ Giovanni Garaba

Ion ne mai spune că pentru a ajunge model, un bărbat trebuie să aibă un gust bun, un stil al său, special. De asemenea, aspectul fizic al acestuia este destul de important. Înfățișarea unui model trebuie să transmită stări și emoții. Un corp lucrat vine să completeze toate cele enumerate mai sus. Să nu uităm și de faptul că a arăta bine presupune multă muncă, muncă care vine în timp. Ion, de exemplu, pentru a-și păstra condiția fizică, face sport zilnic, de cinci ani deja. Pe lângă acest lucru, se alimentează sănătos.

„Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă”, el chiar crede în acest proverb. Astfel, o zi din viața lui începe mereu cu bună dispoziție, și cu un antrenament lejer dimineața. După aceste ritualuri începe să facă și celelalte activități.

 

Photo Credit: Facebook/ Giovanni Garaba

Dacă în privința concursurilor de frumusețe la femei există anumite suspiciuni privind corectitudinea oferirii premiilor, Ion spune că la bărbați nu prea există asemenea suspiciuni. „Noi am avut încredere în juriul din cadrul concursului”, spune Ion. Și apoi, acest concurs i-a oferit multe lucruri: „Mister World mi-a dat anumite oportunități. Mi-a oferit răspunsuri la multe întrebări despre fitness, programe de antrenament și alimentație”, aspect care este foarte important pentru el, deoarece în prezent este antrenor personal într-o sală de forță de la Londra.

Astfel, reiese faptul că aceste concursuri de frumusețe nu sunt doar despre frumusețe. Ele implică și mult sport, talent, atitudine, și, într-un final, mod de viață.

 

Photo Credit: Facebook/ Giovanni Garaba
Photo Credit: Facebook/ Giovanni Garaba
Photo Credit: Facebook/ Giovanni Garaba
Photo Credit: Facebook/ Giovanni Garaba
Photo Credit: Facebook/ Giovanni Garaba
Photo Credit: Facebook/ Giovanni Garaba
Photo Credit: Facebook/ Giovanni Garaba
Photo Credit: Facebook/ Giovanni Garaba
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine