Studenți din toată lumea se adună la Timișoara, la cel mai colorat festival pentru studenți

DSC_0447

La Timișoara, România, începe în curând ISWinT 2016, festivalul de studenți ce împlinește anul acesta 23 de ani de cultură și tineret. Cu această ocazie, orașul devine capitala multiculturalității între 25 iulie și 3 august. Studenți din toată lumea vor veni în orașul de pe Bega pentru a avea parte de o experiență unică și pentru a interacționa cu tineri aparținând unor diferite culturi, dar care au un lucru în comun: dorința de a depăși prejudecățile legate de naționalitate, etnie sau religie.

Organizat de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare Timișoara (Liga AC), festivalul ISWinT (International Student Week in Timișoara) aduce în fiecare an, încă din 1994, un plus de noutate și diversitate în viața culturală a orașului. Tema de anul acesta, „Create. Improve. Apply.”, pune accentul, prin atelierele de lucru propuse, pe dezvoltarea capacității creative și inovative a studenților participanți.

Abordarea este una practică, aceștia fiind provocați să își depășească limitele personale în domenii precum management, artă și tehnologie. Pe lângă atelierele de lucru, ISWinT vine și cu o serie de activități menite să încurajeze interacțiunea dintre publicul timișorean și participanți, creând un cadru favorabil schimbului de idei și experiențe interculturale.

Așadar, timișorenii sunt invitați să ia parte la evenimentele deschise, precum festivitatea de deschidere și cea de încheiere, conferința „ISWinT Talks” sau Ziua Internațională. Punctul culminant al festivalului este reprezentat de parada oficială unde participanții, alături de organizatori, dar și de simpli trecători, vor defila pe străzile centrale ale orașului, fluturând steagurile țărilor din care provin și cântând cu voie bună.

Dacă sunteți în trecere prin România în această perioadă, nu ezitați să veniți pe la Timișoara, unde cu siguranță veți simți prezența comunității internaționale de studenți activi ce vor invada frumos orașul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine