Internauții se plâng de neregulile ce au loc în cel mai fițos club din Capitală

Sase-localuri-de-noapte-din-chisinau-vor-fi-inchise–printre-care-cocos-si-city-club-1447672819

Recent, pe Facebook a fost creată o pagină pe care au fost făcute mai multe dezvăluiri despre neregulile ce se petrec în clubul Cocos Privé din Capitală. Informațiile apar la doi ani de distanță după ce în același local au fost efectuate percheziții în urma cărora s-au depistat dispozitive pentru consum de droguri, cânepă, pastile cu efect psihotrop şi substanţe asemănătoare heroinei, aruncate sub mese şi fotolii.

Pagina, ce condamnă activitățile ce au loc în acest club, a adunat deja peste 1 000 de aprecieri din partea oamenilor care se alătură inițiativei.

Postările de pe pagină vin să atragă atenția organelor competente la numeroasele infracțiuni care au loc în fiecare weekend in acest club de noapte, spun inițiatorii paginii. „Aceste infracțiuni nu au doar un efect imediat ci indubitabil sunt un catalizator puternic la degradarea societății noastre”, se menționează într-una din postări, în care autorii promit că vor analiza în detaliu fiecare infracțiune în parte și vor depune cereri colective în instanțe.

„Am decis să lansăm aceasta pagină pentru a sensibiliza atât opinia publica cât și autoritățile repsonsabile. Suntem siguri ca marea majoritate a tinerilor chișinăueni au avut parte personal sau știu pe cineva care a avut parte de situații neplăcute în acest club.

Prin această metodă și nu numai, dorim să atragem atenția organelor competente la numeroasele infracțiuni care au loc în fiecare weekend in acest club de noapte. Aceste infracțiuni nu au doar un efect imediat ci indubitabil sunt un catalizator puternic la degradarea societății noastre.

Sunt câteva elemente de bază pe care dorim sa le sensibilizăm în activitatea clubului Cocos, care în viziunea noastră ar trebui sa fie pedepsite penal. Pe parcurs, vom analiza in detaliu fiecare infracțiune în parte și vom depune cereri colective în instanțe.

Ținând cont de nivelul înalt al corupției la noi în țară, vom reuși să punem capăat fărădelegilor doar cu eforturi comune. Deci, propunem spre analiză următoarele subiecte.

1. Vânzarea drogurilor în club. Știm cu toții ca in Cocos poti procura practic orice drog. Asta se face aproape transparent, iar forțele de ordine se fac că plouă și se uită de la distanță cum tinerii devin narcomani.

2. Vânzarea băuturilor alcoolice contrafăcute. Nu v-ați gândit niciodată de ce oare chiar dacă consumați foarte puțin în Cocos, spre dimineață aveți o mahmureală insuportabilă. Răspunsul este simplu, băutura la Cocos este contrafăcută. Cunoaștem în detaliu de unde o procură și cum o duc tipii cu contabilitatea și promitem că la momentul respectiv vom veni și cu probe.

3. Comportamentul criminal al pazei din cocos. Sunt sigur ca mulți din cei care ne citesc, au avut parte de conflicte cu paza de la cocos, care a acționat total inadecvat și neprofesionist, iar în unele cazuri chiar criminal. Pe de altă parte, sunt sigur că ați văzut și multe situații cand apărea un conflict între oaspeții clubului iar paza se făcea că ploua.

4. Hărțuirea sexuală din partea proprietarului clubului, dlui Iurii Didenco. Fetelor, câte din voi au primit oferte oribile din partea acestui tip și în momentul în care l-ați refuzat ași fost umilită verbal sau chiar bruscată fizic? Știm că sunt multe!

Toate acest subiecte le vom discuta în detaliu, cu probe și lux de amănunte pe această pagină, care ca rezultat se va configura în cereri la procuratură și în judecată. Scopul final este suspendarea activității clubului și atragerea la răspundere a celor vinovați și în special a proprietarului.

Doar împreună putem da un răspuns adecvat acestei bande de infractori!!!” Aici puteți vedea postarea pe pagină.

„Ieri am fost contactat telefonic de dl Didenco, proprietarul clubului. Acesta m-a amenintat si a spus transant ca va plati si politia si judecatile pentru a ma distruge. Din cite cunosc, dl Didenco ii are aproape pe cei de la IP Buiucani si acestia i-au promis ca imi fabrifica ceva. Totusi, sunt ferm convins ca in tara noastra nu totul se cumpara si se vinde. Sunt ferm convins ca majoritatea angajatilor MAI sunt niste persoane cu o demnitate de ofiter, acea demnitate care i-a facut cindva sa imbrace epoletii. Eu nu-mi fac griji, fiindca stiu ca adevarul este de partea noastra, altfel nu am fi adunat atitea like-uri in doar citeva ore.

Sa fim puternici si sa punem la punct tipii care considera ca puterea banului este cea care stabileste adevarul!!! Merci pentru sprijin si in putin timp vin cu prima initiativa comuna. Va fi o scrisoare deschisa in adresa Ministrului de Interne, Sefului IGP si IP Buiucani. Sunt sigur ca va fi o reactie promta din partea acestora. Au doar si ei copii!!!” Aici puteți vedea postarea pe pagină.

Amintim că, în data de 5 iulie, 2014, ofiţerii din cadrul IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău de comun cu BPDS “Fulger” şi procurori au descins percheziţii autorizate în acest club. Acţiunile au avut loc în contextul unei cauze penale intentate, privind realizarea şi consumul comprimatelor ce conţin substanţe narcotice.

Forţele de ordine au efectuat percheziţii corporale la persoanele suspecte de întrebuinţare şi realizare a drogurilor, fiind îndreptate la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru colectarea probelor de sânge. Respectiv s-au depistat dispozitive pentru consum de droguri, cânepă, pastile cu efect psihotrop şi substanţe asemănătoare heroinei, aruncate sub mese şi fotolii. Detalii și imagini video puteți vedea aici.

Potrivit unei investigații realizate de Ziarul de Gradă, Cocos Privé, considerat unul dintre cele mai luxoase cluburi de noapte din Chişinău, aparţine omului de afaceri Iurie Didenco. Acesta deţine localul prin intermediul firmei „Standard Vin Plus” SRL, la care are o cotă de participare de 97 %. Potrivit datelor de la Cadastru, Didenco este atât proprietarul terenului din str. Tricolorului, cât şi al clădirii de 438 m.p. în care este amplasat Clubul Cocos.

Proprietarul Cocos Privé s-a lansat în afaceri încă în anii ‘90, făcând bani în special din exportul de fructe, ţigări şi băuturi alcoolice în Rusia şi în ţările baltice. Într-un interviu pentru allfun.md, Iurie Didenco declara că este proprietarul unei livezi de meri, pruni şi peri în raionul Orhei şi că, în trecut, a deţinut acţiuni la un combinat de vinuri spumante din Kiev.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine