Celebrul bucătar englez, Jamie Oliver, susține pe blogul său campania „Coolege Vitamine”

revolution

În urmă cu două luni în urmă, în Moldova a fost lansată campania „Coolege Vitamine!”, o inițiativă de mobilizare a fondurilor pentru proiectul pilot de sporire graduală a consumului de fructe în stare proaspătă de copiii și elevii din grădinițele și școlile publice. Inițiativa a fost salutată și peste hotare, un articol despre campania din Moldova a apărut în acest sens, pe blogul lui Jamie Oliver – Food Revolution.

Jamie Oliver este un cunoscut bucătar englez, atât prin cărțile culinare scrise, dar și pentru emisiunile televizate în care a apărut. Pe blogul său –  Food revolution, Jamie a pornit o campanie prin care militează pentru alimentația sănătoasă a copiilor de pretutindeni. În acest context, campania „Coolege Vitamine” este lansată la nivel internațional.

Cinci școli și grădinițe au fost selectate pentru a participa în proiectul pilot de creștere a consumului de fructe proaspete în instituțiile pre-școlare și școlare din Moldova, anunță PNUD Moldova.

Beneficiarii proiectului sunt:

# Grădiniţa nr. 91;
# Școala-grădiniţă nr. 152 “Pas cu Pas”;
# Școala-grădiniţă nr. 199;
# Liceul Teoretic Universul;
# Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”.

Campania „Coolege Vitamine” este în proces de colectare a fondurilor pentru implicarea cât mai multor copii în programul de promovare a deprinderilor alimentare sănătoase. Fondurile colectate vor fi dublate de PNUD Moldova și utilizate pentru a asigura în jur de 2000 de copii cu gustări de mere proaspete și feliate, pe parcursul întregului an școlar.

Inițiativa curentă face parte din proiectul „Dezvoltarea afacerilor inovatoare pentru o creștere economică durabilă la nivel local”, susținut financiar de Guvernul Norvegiei și PNUD Moldova, care își propune promovarea inovației în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, prin transferul și absorbția de cunoștințe, tehnologii și comunicare între întreprinderi.  Proiectul se desfășoară în perioada 2014-2017.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine