40 de fete din toată țara vor participa la a doua ediție a taberei de vară GirlsGoIT

6a741dfb-eec4-4411-96c9-ad9d86aff5c2

40 de fete din 10 regiuni ale țării vor beneficia de mentorat în domeniul IT în cadrul ediției a doua a taberei de vară GirlsGoIT, ce se va desfășura în perioada 23-31 iulie. Pe parcursul celor nouă zile, participantele vor participa la traininguri specializate la care își vor dezvolta abilitățile IT și în același timp își vor cultiva deprinderile necesare pentru a putea preda la un nivel începător cele învățate.

Pe perioada programului, fetele vor dezvolta aplicații web adresate unor problematici din comunitățile locale pe care vor avea șansa să le prezinte la finele Taberei de Vară și aspecte ce țin de promovarea standardelor CoE în domeniul drepturilor omului și Internetului. Astfel, la 30 iulie, cu începere de la ora 14.00 va avea loc evenimentul oficial de prezentare a rezultatelor Taberei, eveniment la care vor participa partenerii acestui program: UN Women Moldova, Centrul de Guvernare Electronică, Tekwill, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, Novateca, Consiliul Europei în Republica Moldova, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, Ambasada Germaniei în Republica Moldova, companiile Starnet, Moldcell, Spark Research Lab, Endava, IP Group și ai Filialei Consiliilor Americane pentru Învățământ Internațional din Moldova. În cadrul ceremoniei de încheiere a programului, participantele vor avea ocazia să prezinte aplicațiile pe care le-au creat, iar partenerii GirlsGoIT vor fi invitați să comunice despre  importanța susținerii educației în sectorul IT pentru fetele din Moldova și inițiativele GirlsGoIT de viitor.

Adițional, compania de IT Red Sky, care a creat și care gestionează Tesla Themes, va lansa platforma vitrtuală care va permite participantelor din toate regiunile de proiect să participe la un stagiu de practică online în cadrul firmei. Tesla Themese sunt templat-uri WordPress Premium, utilizate de companii, clasate in topul preferințelor utilizatorilor pe platforma Envato.

Un alt premiu anunțat pentru eveniment vine din partea Anastasiei Miron (co-fondatoare TEKEDU), antreprenoare stabilită în Statele Unite ale Americii. Ea va oferi suma de 300 de dolari pentru echipa care va demonstra cele mai bune rezultate evaluate pe parcursul Taberei de Vară.

GirlsGoIT este o inițiativă comună a TEKEDU, a UN Women Moldova, a Centrului de Guvernare Electronică, a Novateca și a Asociației Naționale a Companiilor Private din Sectorul TIC (ATIC).  Programul are drept scop stimularea capacității de antreprenoriat și inovare în Republica Moldova prin abilitarea tinerelor cu competențe digitale și IT.

Tabăra de Vară GirlsGoIT, ediția 2016 este organizată cu suportul financiar al UN Women Moldova, al Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova, al Oficiului Consiliului Europei în Moldova, al Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, al companiilor Starnet, Moldcell, Tekwill, IpGroup și al Filialei Consiliilor Americane pentru Învățământ Internațional din Moldova. Calculatoarele utilizate de participantele la Tabăra de Vară GirlsGoIT 2016 sunt donate de Endava.

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine