Filip: Până la sfârșitul lui iulie va fi îndeplinită foaia de parcus pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE

pavelfilip2
Foto:PC: Pavel Filip

Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE va fi realizată cu siguranţă până la sfârşitul lunii curente, când expiră termenul fixat în document, pe moment ea fiind realizată în proporţie de peste 70 la sută. Anunţul a fost făcut de către premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Replica” de la postul „Prime TV”.

Premierul s-a arătat convins că Foaia de parcurs va fi realiza în termenul fixat în document, 31 iulie, şi că aceasta va restabili încrederea partenerilor de dezvoltare în guvernarea de la Chişinău, transmite IPN.

„Cu siguranţă! Această foaie de parcurs, în primul rând, a fost o găselniţă pentru restabilirea relaţiilor cu partenerii noştri din Uniunea Europeană, după o dezamăgire profundă de anul trecut şi a fost pe o perioadă scurtă – până pe 31 iulie. De ce până pe 31 iulie? Pentru că atunci se finalizează sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului, fiind angajamente comune ale Parlamentului şi Guvernului. Şi atunci am zis, când am mers la Bruxelles, că nu vreau să ne credeţi pe cuvânt sau din promisiunile pe care le facem. Haideţi să stabilim nişte angajamente puse pe hârtie şi o să judecaţi despre noi prin prisma realizării acestor angajamente”, a precizat Pavel Filip.

Potrivit lui, termenul respectiv a fost o ideea comună a Guvernării de la Chişinău şi reprezentanţilor UE.

„A fost o idee comună, de fapt nu putea fi altceva pentru că până atunci lucrează Parlamentul, după care pleacă în vacanţă sau poate va mai rămâne să lucreze, nu se ştie. Depinde cum reuşim. Astăzi suntem la peste 70% în realizarea acestei Foi de parcurs. Săptămâna aceasta şi cealaltă mai sunt lucruri care urmează a fi aprobate. Eu sunt sigur că vom realiza această foaie de parcurs”, a dat asigurări premierul Pavel Filip.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine