(foto) 12 aventurieri moldoveni la bordul a șase SUV-uri vor descoperi geografia necunoscută a Moldovei

1
Foto:Facebook/ Victor Guzun

Descoperim Moldova necunoscută, la volan, în competiție. 12 aventurieri moldoveni la bordul a șase SUV-uri își propun să cucerească și să arate publicului minunata geografie necunoscută a Moldovei, în cadrul unei competiții-maraton.

E o competiţie maraton nemaivăzută, în care echipajele vor concura între ele în timp ce vor înainta prin cele mai magnifice şi mai puţin cunoscute zone geografice ale ţării, relevând totodată publicului frumuseţea Moldovei. Participanții nu vor merge pe scenarii-clişeu, ci vor sparge toate tiparele a ceea ce crede publicul că poate însemna turism şi escapade aventuriere în Moldova.

Totul va începe mâine, 14 iulie, atunci când 12 aventurieri, la bordul a șase SUV-uri de diferite mărci şi modele, vor porni într-o expediţie maraton, pe un traseu de 1.200-1.400 km, cutreierând Moldova în cele mai îndepărtate şi puţin ştiute zone ale ei, cu o relatare live continuă în mediul online. Aceştia vor folosi tehnologii de ultimă oră pentru a relata grandoarea aventurii şi locurilor prin care vor trece în deplina frumuseţe.

 

Photo Credit. piataauto.md

Caravana de automobile, condusă de aventurieri, va combina spiritul ambiţios, aproape nebunesc, al maratoanelor auto din primii ani de existenţă a automobilului, cu tehnologiile zilei de azi, pentru a-i face pe toţi să-şi amintească încă o dată în ce ţară frumoasă trăim, ce natură frumoasă ne înconjoară!

„Ideea expediției este de a descoperi Moldova în cele mai puțin cunoscute aspecte ale ei. Vrem să demostrăm și să inspirăm. Dorim să le demonstrăm conaționalilor noștri că avem o țară nebănuit de frumoasă dincolo de pliantele turistice. Vom merge în inima țării noastre, acolo unde ajung foarte puțini oameni”, a menționat Ilie Toma, unul dintre organizatori.

Toată acestă aventură va fi plină de fotografii profesioniste, fotografii spontane și relatări live, pentru ca și ceilalți oameni care vor dori să viziteze aceste locuri să o poată face. Mașinile pentru care au optat organizatorii nu sunt foarte scumpe, din motiv că acest exemplu dorește să inspire și pe alți doritori de a face o asemenea expediție.

Oleg Efrim, Mihail Bulai, Ilie Toma sunt unii dintre acești aventurieri. Ei sunt experimentați și au călătorii monitorizate la activ și pot să se descurce în situații dificile și spontane. Vor înnopta în hoteluri, pe malul râului Răut, în pensiuni turistice.

 

„Consider că acest tur va fi un challenge foarte nobil și ne așteptăm să descoperim multe locuri încă necunoscute. Vom parcurge niște zone pitorești, vom face poze și vă îndemnăm să nă urmăriți pe pagina de Facebook”, a spus Mihai Bulai.

Oleg Efrim se declară un novice în acest domeniu: „Sunt mândru că voi putea să văd foarte multe locuri de pe această hartă și că voi putea să povestesc și altor persoane despre experiența mea”, a menționat acesta.

Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) este partenerul maratonului şi i-a ajutat pe aventurieri să formeze cele mai captivante şi picante porţiuni ale ambiţiosului traseu. Un nou aspect al acestei expediții este interacțiunea cu publicul local din fiecare localitate, regiuni în care accesul se face doar printr-un singur drum. Traseul, în înregime, îl urmăriți în fotografia de mai jos.

 

Photo Credit: Facebook/Dart Vader

Expediația are și un hashtag oficial: ‪#‎SUVmaraton.

Nu este pentru prima dată când acești aventurieri pornesc într-o expediție. Anul trecut ei au pornit pentru 21 de zile într-o călătorie și au ajuns până în deșertul Sahara. Tot ei sunt cei care în luna decembrie au dus scrisorile copiilor lui Moș Crăciun, în Laponia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine