Proaspetele mămici vor primi câte o cutie cu produse pentru nou-născuți. Ce conține aceasta

big-9d2c37434a5c409b19737c77e2553467
Foto:edelweiss.md

Marți, 12 iulie, un nou proiect social, a fost lansat în sprijinul mamelor şi copiilor din Republica Moldova. Proiectul, care este realizat de fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, va distribui cutii cu produse pentru nou-născuţi, la maternitatea din cadrul Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău.

Fiecare cutie cu produse pentru nou-născuţi conţine un set de lucruri necesare pentru îngrijirea bebeluşilor în primele lor luni de viaţă, fiind vorba de scutece de unică folosinţă, body-uri din bumbac, detergent special pentru hainele bebeluşilor, aspirator nazal, soluţii şi unguente recomandate pentru primele luni de la naştere, o suzetă. De asemenea, în cutie sunt incluse o saltea şi o pătură, special confecţionate. “Este inedit faptul că salteluţa poate fi folosită chiar în cutia în care noi am adunat toate produsele pe care le oferim mamelor… Practic, în primele luni de viaţă, bebeluşul poate dormi în siguranţă pe salteaua care vine odată cu această cutie, iar acest lucru credem că poate fi convenabil şi pentru mame”, a explicat directorul executiv al fundației care realizează proiectul, Lara Moraru.

Cutiile cu produse pentru nou-născuţi vor fi oferite pentru toţi copiii care se nasc la maternitatea din cadrul Institutului Mamei şi Copilului. Marți, cu ocazia lansării proiectului, au fost donate primele 60 de astfel de cutii, pentru toţi bebeluşii din maternitate. În continuare, acest ajutor va fi oferit la fiecare naştere.

Iniţiativa este inspirată dintr-o practică similară, bine-primită de către mamele din mai multe ţări din lume. Seturi asemănătoare sunt oferite la naştere, în cadrul unor programe naţionale de sprijin pentru mame şi copii, în state precum Finlanda şi Canada.

În Republica Moldova, proiectul anunţat se va desfăşura cel puţin până la sfârşitul anului, sub sloganul „O nouă viaţă”.

edelweiss.md
edelweiss.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine