Top ştiri din weekend: 12-13 octombrie

IMG_4066
Foto:Garage Sale 2013. Echipa #diez a fost prezentă la eveniment, vină și tu la ediția următoare.

Înainte de a păși în sărbătoare și să vă bucurați de Hramul Capitalei, aflați care au fost cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 12-13 octombrie 2013.

#1. Topul celor mai periculoase localități din Republica Moldova

Localităţile mari sunt cele mai atractive pentru criminali. În topul celor mai periculoase oraşe din Moldova se află Chişinău, Bălţi şi Autonomia Găgăuză. În acelaşi timp, în Chişinău numărul infracţiunilor a crescut cu aproape 19 la sută, în timp ce în Bălţi se observă o uşoară scădere.

#2. Cei mai expresivi ochi din lume

Ochii sunt oglinda sufletului și ei nu mint niciodată. Fotograful Steve McCurry consideră că ochii sunt cele mai interesante și misterioase părți ale corpului uman.

#3. Cum ar fi arătat logo-urile de azi în perioada sovietică

Stocklogos a selectat logo-urile celor mai mari companii din lume și le-a modificat așa încât să se plieze perfect pe idealurile din perioada sovietică.

#4. Primul troleibuz din Chișinău e pus azi din nou în circulație

Locuitorii orașului Chișinău au putut vedea azi la stații primul troleibuz lansat pe străzile Chișinăului. Troleibuzul a fost introdus în circuit acum 64 ani, în 1949.

#5. În căutarea balerinei de la Valea Morilor

Balerina în parcul de Chișinău este un proiect inițiat de fotograful, Liviu Burlea, care a încercat să scoată imaginea baletului și a balerinei din scena mare.

#6. 30 de poze cu lucrurile care s-au vândut la Garage Sale

Sâmbătă la Coffeemolka a fost organizată o nouă ediție de Garage Sale, unde s-au vândut haine, noi și vechi, pentru copii, și pentru femei. Echipa #diez a fost la eveniment și a încercat să vadă ce anume se vinde.

#7. 5 conace boierești din Moldova pe care să le vizitezi

O bună parte din satele noastre, foste moșii boierești, mai păstrează și astăzi conacele nobililor. Unele au fost transformate în muzee, spitale sau școli, iar altele sunt uitate. Vestea bună este legată de speranță: atunci când vor fi restaurate, aceste monumente istorice vor prezenta capitole vii ale istoriei și atracții turistice veritabile.

#8. 10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Alice Munro

A cules tutun, a deschis o librărie și s-a măritat cu un vechi prieten de la universitate, după ce s-au întâlnit la trei pahare de martini. Află alte 10 lucruri pe care nu le știai despre Alice Munro, scriitoarea de proză scurtă și câștigătoarea din acest an a Premiului Nobel pentru Literatură.

#9. Momentul când germanii fac cunoștință cu moldovenii

Filmulețul a fost realizat în cadrul proiectului „Cross media și Jurnalism de Calitate” ce se desfășoară în aceste zile în orașul german Passau. Obiectivul tinerilor a fost să arate europenilor că suntem un popor care are cu ce se mîndri, un popor cu adevărate valori culturale.

#10. O tânăra de 21 ani s-a aruncat în gol la Ciocana

Tragedie în capitală. O tânără de 21 de ani, originară din Călăraşi, a murit străpunsă de o bucată de metal, după ce s-ar fi aruncat în gol de la etajul trei al unui bloc din sectorul Ciocana.

Taguri: #valea morilor
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *