(foto) ADMITERE 2016: Află tot ce vrei să știi în caz că vrei să depui documentele la o universitate din România

10479171_435179899957731_3534207061320697466_n
Foto:Târgul Universităților din România

Tinerii din Federația Asociațiilor de Basarabeni din România (FAB) dau start peste câteva zile campaniei de admitere în România. La eveniment au fost prezenți Cristina Leahu, reprezentant Cluj Napoca, Vlad Gâra, reprezentant din Constanța și Cernega Constantin, reprezentant din București.

Tinerii FAB anunță organizarea în perioada 15-18 iulie, a târgului de universități, care pentru a cincea oară prezintă ofertele educaționale din peste 16 centre universitare ale României.

Membrii organizațiilor studențești basarabene vor aștepta absolvenții la eveniment pentru a oferi sugestii, informații utile și diverse alternative pentru calitate în studii.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool
Constantin Cernega

Care este scopul acestui eveniment și ce aduce nou ne spune Constantin Cernega, unul din studenții reprezentanți FAB din București.

Acest eveniment vine să consilieze proaspeții absolvenți din Moldova, să le ofere informații necesare, pentru că este firesc. Deja ne confruntăm cu un val mare de mesaje pe pagina noastră de Facebook. Tot felul de întrebări, de la cele mai banale, la cele mai sofisticate. Unul dintre mesaje era cum procedează studenta, dacă se îndrăgostește și-și întemeiază o familie în România”, a spus Constantin Cernega.

 

Cristina Leahu,reprezentant FAB.
Cristina Leahu, reprezentant FAB

Cristina Leahu, reprezentantă Cluj-Napoca, îi îndeamnă pe tineri să aleagă o facultate mai puțin solicitată.

Facultățile oferă foarte multe locuri la specializări mai puțin dorite, de exemplu la Științe Inginerești, cum ar fi Ingineria Transportului, Ingineria sistemelor, Ingineria navelor spațiale, care nu sunt luate în considerare de studenți, îndeosebi de absolvenții de liceu“, a spus Cristina Leahu.

Studenții care vor depune documentele la universitățile private vor trebui să plătească anumite taxe. La fel, reprezentanții FAB au îndemnat tinerii să-și facă programarea online în primele zile, pentru a evita aglomerația din ultimile zile.

Târgul Universităților se va desfășura la Chișinău (15-16 iulie), Bălți (17 iulie) și Cahul (18 iulie). Conform metodologiei de școlarizare a cetățenilor de origine etnică, perioada de depunere a dosarelor pentru admitere la studii în România este 17-31 iulie 2016. Dosarele urmează să fie depuse personal la sediile stabilite: Universitatea „Alecu Russo” (Bălți), Liceului Teoretic „Gh Asachi” (Chișinău) și Liceul Teoretic „Ion Creangă” (Cahul) în prezența Comisiei mixte.

Taguri: #ADMITERE 2016
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine