(doc) PDM și-a angajat compania de lobby care se ocupă de campania prezidențială a lui Hillary Clinton

13138880_954001784721343_9196344780117882882_n
Foto:Vlad Plahotniuc / Facebook

De imaginea Partidului Democrat și cea a lui Vladimir Plahotniuc s-au angajat să se ocupe lobby-iști și oameni de PR din SUA. Partidul Democrat a contractat compania americană Podesta Group, care este specializată în servicii de lobby și relații publice, scrie NewsMaker.

Podesta Group va reprezenta interesele de ordin politic ale PDM în Congresul SUA și în relația cu segmentul guvernamental. De asemenea, reprezentanții grupului de interese vor contribui la dezvoltarea relațiilor moldo-americane, vor organiza întâlniri cu congresmeni și oficiali americani.

În plus, din contract rezultă că Grupul Podesta trebuie să fie în contact cu mass-media și ONG-urile. Acordul dintre cele două părți a intrat în vigoare la data de 22 iunie. Contractul a fost semnat pentru un an. Pentru serviciile Podesta Group Services, Partidul Democrat va plătit 600 de mii de dolari, sumă pe care partea moldovenească o va plăti trimestrial – câte 150 de mii.

În contract mai este prevăzut că, consultanții din Podesta Group vor fi cazați în locuințe de lux și vor avea parte de zboruri cu business-class, transferuri de la și către aeroport și hrană.

Potrivit unui comunicat de presă, PDM a semnat un contract pentru asistență în comunicarea internațională a partidului, dar și pentru promovarea imaginii Republicii Moldova în străinătate. „PDM își dorește ca prin această colaborare să asigure mai multă transparență și o informare cât mai corectă a opiniei publice internaționale în privința obiectivelor partidului și ale guvernării democratice. Costurile contractului vor fi suportate de PDM, în conformitate cu legislația privind finanțarea partidelor”, se menționează pe site-ul partidului.

Reamintim că, în luna mai, Vlad Plahotniuc a mers la Washington, într-o vizită de lucru, unde a avut o serie de întrevederi cu mai mulți experţi din cadrul Consiliului Atlantic, cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat al SUA şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, lideri de opinie şi potenţiali investitori americani.

Podesta Group este una dintre cele mai mari firme de lobby din Washington. A fost fondată în 1987 de către frații John și Tony Podesta. În 2011, vânzările de servicii ale companiei s-au ridicat la 27.400.000 de dolari.

Tony Podesta este considerat un aproape al actualului președinte Barack Obama și al Casei Albe. El este, de asemenea, unul dintre cei care fac lobby celor mai influente persoane din Washington. Acum, instituţia se ocupă de campania prezidențială a lui Hillary Clinton.

Printre clienţii Podesta Group se numără Banca Americii, American Coalition for Clean Coal Electricity, companii precum Heineken, Michelin, United Technologies Corporation, dar şi ţări: Albania, Gerogia, Egipt, Azerbaidjan etc. Societatea a primit 900 de mii de dolari pentru doi ani de colaborare cu Centrul European al Ucrainei moderne – ONG apropiat al președintelui ucrainean Ianukovici. În 2014, Podesta Group a semnat un contract cu Guvernul Azerbaidjanului în valoare de 60 de mii de dolari pe lună.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine