Theresa May, viitorul premier britanic: „Brexit înseamnă Brexit şi vom face din el un succes”

Theresa May says passport checks would be necessary between an independent Scotland and England
Foto:likesuccess.com

Theresa May a fost confirmată ca învingătoare în cursa internă pentru conducerea Partidului Conservator și va fi instalată în scurt timp în funcția de prim-ministru, a declarat luni președintele comitetului conservator responsabil cu organizarea competiției declanșate de decizia lui David Cameron de a părăsi șefia partidului și a guvernului, în urma votului prin care britanicii au hotărât ieșirea țării in Uniunea Europeană, scrie AGERPRES.

Theresa May a fost până acum ministru de interne în guvernul condus de David Cameron, care și-a anunțat demisia după votul britanicilor în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană la referendumul de la 23 iunie.

Singura candidată rămasă în cursă pentru succesiunea premierului britanic David Cameron, a declarat luni că, sub conducerea sa, ţara sa va rămâne pe deplin angajată faţă de ieşirea din Uniunea Europeană, în pofida poziţiei sale anti-Brexit din campania pentru referendumul din 23 iunie.

„Brexit înseamnă Brexit” şi „vom face din el un succes”, a dat ea asigurări. „În săptămânile următoare voi stabili cum să trecem economia prin această perioadă de incertitudine (…), să creăm locuri de muncă mai bine plătite, să negociem cele mai bune condiţii pentru plecarea Marii Britanii din UE şi să ne construim un rol nou în lume”, a adăugat Theresa May.

O mie de avocaţi i-au scris premierului David Cameron pentru a-i cere să cântărească „avantajele şi riscurile” activării articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, ce ar declanşa divorţul oficial de Uniunea Europeană, în timp ce o petiţie cu milioane de semnături reclamă convocarea unui nou referendum. Guvernul de la Londra a exclus însă sâmbătă varianta organizării unei noi consultări, subliniind că trebuie „pregătit procesul de ieşire din UE”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine