O capitală europeană a decis să renunțe complet la mașinile personale până în 2025

Helsinki-mobility-on-demand-640×480
Foto:catapult.org.uk

Orașul finlandez Helsinki vrea să elimine complet nevoia locuitorilor de a deține un vehicul personal pâna în 2025, prin combinarea serviciilor de transport public și privat pentru a oferi cetătenilor posibilitatea de a utiliza cel mai ieftin și cel mai rapid mod de transport.

În capitala finlandeză, cetățenii vor putea achizțtiona pachete de mobilitate de la operatori privați, care le vor oferi o varietate de opțiuni în funcție de momentul zilei, de cerere și de vreme, scrie metropotam.ro.

Fiecare element al sistemului va putea fi accesat prin intermediul dispozitivelor mobile. Rutele pe care vor călători mijloacele de transport în comun vor fi flexibile și se vor adapta la cerințele din acel moment ale locuitorilor orașului. Pe lână acestea, vor fi la dispoziție mașini autonome și serviciul ridesharing.

Deși proiectul de transport are un termen de aproximativ zece ani pentru a fi implementat, inginerii din Helsinki au început deja să puna lucrurile în mișcare. Autoritatea de transport regional din Helsinki a adus în teste un minibus denumit Kutsuplus, care permite calatorilor să specifice prin intermediul unui smartphone punctele de îmbarcare și de destinație. Apoi, aplicația va decide traseul optim pentru toți călătorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine