În timpul deflagrațiilor din Istanbul, pe aeroportul Ataturk erau 12 moldoveni

160628185036-17-istanbul-ataturk-airport-explosion-exlarge-169
Foto:CNN

În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, Prim-ministrul Pavel Filip a exprimat condoleanțe și profundul regret pentru atentatele teroriste petrecute în seara zilei de ieri, 28 iunie, pe aeroportul Ataturk din Istanbul, soldate cu numeroase jertfe omenești.

De asemenea, şeful Executivului a informat că a dat dispoziții Ministerului de Externe și Integrării Europene să fie în legătură permanentă cu cetățenii moldoveni din Turcia și să le ofere tot sprijinul pentru a reveni acasă, sau pentru a-și continua călătoria.

Potrivit vicepremierului Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, nu sunt cetățeni moldoveni printre cei decedați. În același timp, la linia de urgență instituită au fost recepționate patru apeluri, care vizau 12 cetățeni ai Republicii Moldova, aflați pe aeroportul din Istanbul, cărora le-a fost acordat tot sprijinul necesar.

Reamintim că, 43 de persoane au fost ucise, iar alte câteva sute au fost rănite, în atacul terorist de marţi seara de pe aeroportul Ataturk.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine