Doi tineri au încercat să treacă ilegal frontiera pentru a căuta condiții mai bune de trai în țările europene

1spf Brânza
Foto:border.gov.md

O tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către doi tineri moldoveni, cu scopul de a ajunge în una din ţările europene, a fost întreruptă de angajaţii Poliţiei de Frontieră.

Noaptea trecută, au fost reținuți doi tineri cu vârsta cuprinsă între 19 şi 24 de ani, care au încercat să treacă clandestin hotarul. Reținerea lor s-a petrecut pe direcţia Valeni(RM)-Siviţa(RO), la doar 30 metri de râul Prut.

În timpul audierii, de către polițiști, aceștia au recunoscut că intenţionau să ajungă în una din ţările UE, pentru a avea condiţii mai bune de trai, dar și a găsi un loc de muncă bine plătit. Totodată, tinerii au relatat polițiștilor de frontieră că au încercat să treacă „nevăzuți” hotarul, deoarece nu doreau să afle rudele și consătenii, cu care aveau niște neînțelegeri, despre locul aflării acestora.

În cazul dat, investigaţiile sunt continuate de către ofiţerii de urmărire penală ai Poliţiei de Frontieră, fiind acumulate materialele necesare pentru desfăşurarea acţiunilor aferente şi, ulterior, să fie aplicate măsurile impuse de legislaţia naţională.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine