Top 9 lucruri pe care trebuie să le iei cu tine în vacanţă atunci când pleci cu mașina

nova3
Foto:NOVA Broker

Lunile de vară au venit şi e timpul vacanţelor. În curând va trebui să faci bagajele, să-ţi urci familia în mașină şi să porniţi la drum în căutarea aventurilor. Fie că mergeţi într-o mini-vacanţă de câteva zile, fie că veţi explora alt loc din ţară sau lume, cel mai important este să fiţi pregătiţi pentru orice situaţie care poate apărea.

Indiferent de stilul vestimentar adoptat în această vară, trebuie să te asiguri că atât tu cât şi cei dragi care te însoţesc, să aveţi parte de o vacanţă memorabilă şi lipsită de griji.

#1. Banii şi cardurile, pentru că e de la sine înţeles că vei avea nevoie de ei în vacanţă. Nu folosi numai cardurile, mai ales dacă pleci în altă ţară – în caz că îţi pierzi cardul, va dura câteva zile până cînd banca va rezolva problema.

NOVA Broker
NOVA Broker

#2. Documente care confirmă scopul călătoriei, dar și cele solicitate de polițistul de frontieră, de exemplu: rezervarea de hotel; precum și actele de identitate ale fiecărui membru al familiei: aici intră, în funcție de destinaţie, paşapoartele şi/sau cărţile de identitate pentru adulţi şi certificatele de naştere pentru copii minori.

NOVA Broker
NOVA Broker

#3. Asigurarea Cartea Verde, asigurarea medicală – acte care se pot obţine de la orice companie de asigurări şi ROvinieta (taxa de drum auto obligatorie în România). Apropo, în acest sezon primești ROvinieta GRATIS la procurarea asigurării Cartea Verde de la „Nova Broker”, pentru a circula în România și alte țări europene cu actele în regulă, fără amenzi.

NOVA Broker
NOVA Broker

#4. Laptopul, cu bateria încărcată şi conexiune la internet. Deşi, ca să te relaxezi cum trebuie, nu ai nevoie de atâta tehnologie după tine, mai ales dacă mergi la camping – laptopul îşi are rostul lui. Dacă te rătăceşti, poţi găsi o hartă pe internet, poţi găsi un număr de telefon şi poţi downloada fotografiile făcute în călătorie.

NOVA Broker
NOVA Broker

#5. Aparatul de fotografiat nu poate lipsi din bagaj, e modul cel mai bun de a păstra amintirile călătoriei voastre şi de a le arăta şi celor rămaşi acasă. Unele camere de fotografiat au opţiunea de film, aşa că acum va fi momentul de a testa şi experimenta această functie. Dacă vacanţa durează mai mult, ia mai multe carduri de memorie sau un laptop pe care să poţi descărca pozele şi filmele. E foarte neplăcut să te trezeşti la mijlocul vacanţei că nu mai poţi face poze.

NOVA Broker
NOVA Broker

#6. GPS şi telefoanele mobile (cu activarea opțiunii roaming).

NOVA Broker
NOVA Broker

#7. O cutie cu pastile şi produse de prim ajutor, ca să nu fii nevoită să fugi la o farmacie când unul din cei mici se zgârâie la genunchi.

NOVA Broker
NOVA Broker

#8. Să fii aprovizionat cu apă şi mâncare, mai ales dacă mergeţi cu copiii. Acestora li se face foame şi sete repede, iar dacă aceste nevoi nu le sunt satisfăcute, va fi mai greu să te înţelegi cu ei. Dacă porniti la drum lung, ai grija sa iei destulă apă și gustări – e mai ieftin așa, decât să cumparați de la benzinăriile de pe drum. În afara de câteva sandvișuri, ia și fructe și legume.

#9. Ceva care să vă apere de ploaie, preferabil umbrele. Nimănui nu îi place să stea în ploaie, mai ales dacă e vorba de copii. Dincolo de partea amuzantă şi aventuroasă a întâmplării, e posibil să răciţi. În bagajele de vacanţă trebuie să fie, neapărat, şi câte o umbrelă sau o haină de ploaie pentru fiecare membru al familiei.

Mergi liniștit în vacanță, pentru că NOVA BROKER are grijă să eviți amenzile, oferindu-ți ROvinieta GRATUIT la procurarea poliței de asigurare CARTE VERDE + CADOU suplimentar Lichid de parbriz pentru perioada de vară.

NOVA Broker
NOVA Broker

Compania „Nova Broker” SRL vă poate oferi o gamă completă de servicii de asigurare, de la cele mai performante societăţi de asigurare din Republica Moldova, precum şi servicii suplimentare.

Informații suplimentare la tel: 068 034 340 (inclusiv pe Viber, Whatsapp si Telegram) și în oficiul din str. Puskin 4, Chișinău (24/7), la Posturile Vamale Leușeni, Sculeni și Giurgiulești sau online pe: www.novabroker.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine