Evelina Bunici povestește cum Diamond Challenge a provocat-o să se „joace de-a afacerile”

13339477_838160119650141_4089618266737163184_n
Foto:Arhiva personală

Echipa Diamond Challenge și-a propus să răsfoiască prin amintiri și să vadă cu ce se mai ocupă absolvenții acestui program și cum au evoluat ei și ideilor lor de afaceri după competiție, mai ales că mulți dintre aceștia se află la studii peste hotare, acolo unde au parte de experiențe demne de împărtășit.

Evelina Bunici este una din absolventele Diamond Challenge, care alături de colegele ei din Orhei, Maria Mogîldea și Ludmila Zgurean, au reușit să facă din echipa Modern Reflections – vedetă a ediției trei a competiției internaționale. De ce? Pentru că au fost primele care au spart gheața și care au luat premiul principal la categoria impact social.

Evelina a povestit într-un interviu realizat de echipa cu diamante că o serie de întâmplări potrivite la momentul potrivit au dus-o spre decizia de a se înregistra în cursa Diamond Challenge. „Nu puteam decide să mă înscriu în concurs sau nu, pentru că, atunci, mi se părea deosebit de complex și de neînțeles procesul de selecție. Ulterior, am fost invitată să particip la sesiunea de informare, unde am găsit răspuns la majoritatea întrebărilor și situația s-a limpezit un pic. Astfel încât, după o zi de la eveniment găsisem deja un mentor și înființasem echipa”, povestește Evelina.

modern-1

„Percepeam business-ul ca fiind „interzis minorilor”

Asta era impresia pe care tânăra o avea înainte să facă cunoștință cu conceptul competiției Diamond Challenge. „Ca să fiu sinceră, la acea vreme, nu aveam nici cea mai vagă idee despre ce însemnă business-ul  și îl percepeam ca pe ceva complicat și „interzis” minorilor. Diamond Challenge a însemnat deschiderea unei noi uși și, în consecință, descoperirea unui nou univers. Am învățat cum se înființează o afacere, aspectele juridice ale acesteia, un pic de marketing, metode de administrare, public speaking, managementul timpului și al echipei și, de asemenea, am avut parte de un minunat business networking, unde oameni de succes din domeniul afacerilor Republica Moldova ne-au împărtășit din experiențele proprii”.

Evelina a povestit că accesoriile reflectorizante se produc în continuare și astfel, în această iarnă fetele au reușit să vândă o mare cantitate de căciulițe reflectorizante, în contextul în care au realizat un parteneriat cu MARA WOMAN și au trimis un număr mare de exemplare cumpărătorilor din SUA.

În prezent Evelina este elevă în clasa a IX-A la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj, acolo unde a hotărât să-și urmeze studiile. Ea spune că tinerii din România sunt la fel de creativi și inventivi ca tinerii moldoveni, aceștia mai sunt și susținuți activ de comunitate și de diferite organizații care îi antrenează și îi asistă pe parcursul întregului proces de înființare și dezvoltare al afacerii. „Aș iniția acum o afacere tot în domeniul social, în sfera educației copiilor cu oportunități limitate. Mi se pare o idee deosebită și umanitară să facilitezi traininguri și instruiri contra cost, iar o parte din bani să se transforme în donații pentru copiii din centrele de plasament și orfelinate. Pentru că o afacere, pe lângă resursele financiare ce ți le asigură, mai trebuie să-ți aducă și satisfacție emoțională – asta înseamnă să fii cu adevărat fericit”.

12144803_729175690548585_1663312426514213495_n
Arhiva personală

Interviul integral îl puteți accesa aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine