(video) Procurorul cere 19 ani de închisoare pentru Vlad Filat. Avocatul: „Este o rușine”

IMG_8691
Foto:Ziarul Național

Adri­ana Beți­șor, pro­cu­ro­rul care se ocupă de dosa­rul Filat, a anun­țat astăzi că a cerut o pedeapsă de 19 ani pentru fostul premier. „A avut loc o nouă ședință de jude­cată, în cadrul căreia am cerut 19 ani de închi­soare pen­tru Vlad Filat”, a decla­rat aceasta.

„Această cerinţă din partea procurorului cu 19 ani de închisoare şi confiscarea averii este o ruşine pentru întreaga ţară. Un astfel de dosar, unde lipsesc probe, în mare parte este un martor Ilan Shor care, la rândul său, este o persoană dubioasă. El nu poate fi martor, ci mai degrabă învinuit. Nu exista probe coraborate împreună şi sunt încălcate drepturile lui Vlad Filat. Acest dosar penal e cu multe încălcări şi vicii de procedură. 90 la sută din dosar sunt probe nepertinente, nemaivorbind că procurorul a mers doar pe presupuneri. Nu trebuie să îţi permită bunul simţ să vii să ceri în judecată 19 ani. Adriana Beţişor a cerut maxim din posibilitatea cumulului total”, a declarat avocatul Igor Popa după dezbaterile judiciare de astăzi.

Cât priveşte declaraţia DIP, precum că Vlad Filat a renunţat la greva foamei, Igor Popa a subliniat: „Acest pas l-a făcut în mod nevoit. Nu avea alternativă, medicii l-au impus spre picurători. El în continuare nu are încredere în actul de justiţie, doreşte să aibă parte de un proces echitabil. Astăzi el nu a fost în stare să înţeleagă ce se petrece în instanţă. Noi considerăm aceasta un abuz, un tratament inuman. Mai devreme sau mai târziu, acest dosar va fi făcut public şi o să vă convingeţi că ceea ce s-a întâmplat este un abuz făcut la comandă de anumiţi actori”, a menţionat avocatul.

Igor Popa a reiterat că este vorba despre un dosar politic. „Facem apel la toate organizațiile internaționale, inclusiv ambasadele din RM, care monitorizează acest caz. Acesta este un dosar politic. Ceea ce a cerut procurorul e o deviere totală și o abatere gravă de la legislația procesual-penală”, a menționat avocatul.

Vedeți am jos ambele declarații:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine