13 finaliști ai Concursului Național de Business Planuri vor fi premiați în cadrul Galei Ideilor de Afaceri

1
Foto:Facebook/ Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri

13 finaliști cu cele mai bune idei de afaceri vor fi premiați în cadrul celei de-a XII-a ediție a Concursului Național de Business Planuri. Evenimentul se va desfășura mâine pe 21 iunie, 2016 ora 10.00 în sala de conferință Jolly Alon.

Și în 2016 Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri (ANTiM) a organizat în perioada 25 februarie – 21 iunie 2016 ediţia a XII-a a Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri (CBP 2016).

Concursul este organizat anual, desfășurat la nivel național şi se bucură de succes în rândul tinerilor și antreprenorilor tineri care gestionează o afacere. Dovadă fiind rezultatele de la ediţiile din 2012-2015 unde au aplicat iniţial peste 4500 de persoane din care au fost selectaţi pentru interviu in jur de 1100 de persoane, la traininguri au participat peste 400 de persoane şi doar 84 au primit granturi în valoare de peste 350 mii EURO.

Participanții CBP 2016 au avut posibilitatea de a concura pentru granturi de inițiere a afacerii, acumulând cunoștințe în elaborarea unui plan de afaceri de succes. Concursul are următoarele etape:

I etapă – Lansarea concursului şi înregistrarea participanţilor prin înregistrarea on-line a conceptelor de afacere;
II etapă – Selectarea a 50 de participanţi prin evaluarea conceptelor şi intervievarea directă;
III etapă – Cursuri de instruire şi susţinerea din partea mentorilor;
IV etapă – Selectarea finaliştilor în baza evaluării planurilor de afaceri elaborate şi a în baza evaluării planurilor de afaceri elaborate şi a prezentărilor orale în faţa juriului profesionist;
V etapă – Decernarea a 13  finaliști in cadrul Galei Ideilor de Afaceri. În program mai sunt conceptelor de afacere prezentărilor orale în faţa juriului profesionist incluse și prezentări a beneficiarilor din anii precedenți cât și recomandări din partea antreprenorilor de succes.

Persoanele care vor fi finanțate, precum și cele instruite, vor beneficia de susținere informațională și consultanță post concurs timp de 12 luni. Suma premiilor la CBP 2016 este de peste 700 mii lei.

Înregistrarea la CBP 2016 a avut loc prin intermediul website-ului cbp.antim.org. S-au înregistrat 750 de persoane din care 180 au fost invitate la interviu. Pentru instruire au fost selectate 50 de persoane și doar 33 de persoane au depus planul de afaceri, pentru a fi examinat de către juriu.

Premiul mare la ediția XII-a este de 120 mii lei, din care 30% peste un an de zile câștigătorii trebuie să-i întoarcă în Fondul concursului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine