Trei deţinuţi au evadat vineri din Penitenciarul nr.18-Brăneşti. Încă nu au fost găsiți

collage

Vineri, 17 iunie 2016, trei deținuți au evadat din mina de extragere a pietrei de calcar gestionată de Întreprinderea de Stat „Brăneşti”, unde erau încadraţi în câmpul muncii. Potrivit informațiilor preliminare, unul din ei ar fi fost văzut în jurul orei 12:45 în calitate de pasager într-un automobil pe traseul Orhei-Chişinău.

Bărbaţii au vârste cuprinse între 25 şi 38 ani și sunt condamnați la termene cuprinse între 5 şi 8 ani privațiune de libertate.

Actualmente, angajații sistemului penitenciar în comun cu organele de poliție, întreprind măsuri speciale de investigație de căutare şi determinare a locului aflării acestora.

În cazul în care le va fi stabilită vinovăția, aceștia riscă să fie condamnați suplimentar în baza art. 317 Cod Penal al Republicii Moldova (evadarea din locurile de deținere, săvârșită de persoana care execută pedeapsa cu închisoare, precum și de persoana care se află sub arest preventiv, se pedepsește cu închisoare până la 3 ani).

Cei care dețin informații despre locul aflării deținuților sunt rugați să sune la numerele de telefon: 0 (22) 40-97-87, 023576223, 067749518.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine