Un nou Cod Galben de descărcări electrice și vijelie. Ce temperaturi ne așteaptă

ch5
Foto:Dinu Bubulici

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis și pentru ziua de astăzi, 15 iunie, un nou codul galben de ploi. Astăzi, în a doua jumătate a zilei se prevăd ploi de scurtă durată însoţite cu descărcări electrice, izolat vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Pe parcursul zilei de miercuri, temperaturile se vor încadra între +21 şi +26 grade Celsius, iar pe parcursul nopţii între +12 şi +17 grade. Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă vreme fără precipitaţii. Joi, 16 iunie, temperaturile vor oscila în timpul nopţii între +12 şi +17 grade Celsius, ziua, mercurul din termometre vor oscila între +25 şi +30 de grade Celsius.

Vineri, 17 iunie temperaturile vor ajunge în timpul zilei până la + 36 de grade Celsius şi până la +19 grade Celsius în timpul nopţii.

meteo

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, Serviciul va actualiza prezentul mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare. Riscuri Codului Galben:

# cantităţile mari de precipitaţii acumulate pot duce la inundarea gospodăriilor aflate în zonele joase (la baza versanţilor);
# pe unele râuleţe şi cursuri mici de apă sunt posibile creşteri locale ale nivelului apei, izolat cu ieşirea ei în luncă;
# se poate produce blocarea reţelelor de canalizare;
# se poate produce eroziunea solului, înnămolirea şi pătulirea culturilor cerealiere, prăşitoare şi legumicole;
# este posibilă apariţia fenomenului de acvaplanare,care poate să ducă la pierderea controlului direcţiei de mers a autovehiculului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine