5 motive pentru a participa la Chişinău Smart City Hackathon

hack
Foto:ATIC

Entuziaştii în domeniul tehnologiilor informaţionale şi persoanele creative sunt invitate să participe în perioada 22-24 iulie 2016 la hackathon-ul Chișinău Smart City şi să contribuie la transformarea oraşului prin crearea şi implementarea soluţiilor inovative. Echipa #diez te îndeamnă să accepţi invitaţia şi să te aventurezi într-o experiență care îți va aduce multe beneficii. În continuare îţi prezentăm cinci motive pentru care ar trebui să fii parte a acestui eveniment captivant.

#1. Poţi transpune în practică soluţia ta pentru un oraş inteligent

Ai posibilitatea să-ți aduci aportul la dezvoltarea orașului prin intermediul unei soluţii sau proiect inedit. Alături de colegii de echipă poţi contribui la soluţionarea unei probleme cu care se confruntă în mod constant locuitorii oraşului sau la înlăturarea unor deficienţe deranjante.

Domeniile propuse pentru concurs: transport inteligent și integrat, parcare inteligentă, energie inteligentă, optimizarea utilizării resurselor şi gestionarea inteligentă a deşeurilor, securitate publică inteligentă, mediu inteligent.

#2. Profiţi de un mediu favorabil dezvoltării proiectului

Evenimentul îţi va pune la dispoziţie mediul favorabil pentru dezvoltarea şi eventual implementarea proiectul tău de transformare a oraşului. Beneficiezi de libertatea de a experimenta şi a-ţi pune în aplicare ideile, făcând uz de abilitățile şi întreg potenţialul tău creativ.

#3. Ai alături mentori şi experţi

Pe tot parcursul procesului de lucru vei fi ghidat de experţi şi mentori din Republica Moldova și de peste hotare, cu experiență în domeniul administrației publice, tehnologiilor informaționale și comunicațiilor, dezvoltării infrastructurii, etc. Vei putea să adresezi întrebări, să le ceri sfatul în momente de îndoială, să afli recomandări utile. Cu siguranţă în discuţiile cu ei îţi vor veni idei noi şi soluţii la care nu te-ai gândit anterior.

#4. Câştigi experienţă valoroasă în domeniul programării

Fie că deţii experienţă în domeniul programării, fie că eşti începător, hackathonul îţi va oferi posibilitatea să înveţi şi să creezi ceva nou. Te vei confrunta cu provocări şi situaţii neprevăzute, pe care le vei soluţiona făcând uz de abilităţile, dar şi ingeniozitatea cu care eşti înzestrat, lucrând în echipă şi învăţând “din mers”. Poate vei afla tehnici noi care îţi vor uşura munca în continuare, poate vei fi tu cel care va dezvălui celorlaţi soluţii inedite.

#5. Cunoşti persoane interesante şi îţi faci prieteni

Evenimentele de tip hackathon reprezintă spaţiul ideal pentru a interacţiona cu cei din comunitatea IT locală. Vei întâlni o mulțime de entuziaști ca și tine, gata să facă schimbări pozitive, deschişi spre comunicare, colaborare şi schimb de experienţă. Poţi lega prietenii de durată sau cunoaşte un partener pentru un eventual proiect comun. Dacă eşti la început de cale, profită de ocazie pentru a găsi aici un mentor de la care poţi învăţa şi care poate să te ghideze când ai nevoie.

Formularul de înregistrare poate fi completat aici.

Evenimentul va începe vineri seara cu o sesiune în care participanții vor comunica conceptul proiectului la care vor lucra. Pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică participanţii vor experimenta întreg procesul de integrare în practica socială a unei soluții, de la generarea ideii pâna la dezvoltarea unui prototip, cu plan de implementare și strategie bine definită.

Soluţiile dezvoltate vor fi prezentate duminică seara în fața reprezentanților autorităților publice locale, organizațiilor internaționale, companiilor private și antreprenorilor.  Învingătorii Chişinău Smart City Hackathon vor fi premiați de către partenerii evenimentului și vor fi asigurați cu suport în dezvoltarea și implementarea ulterioară a proiectelor.

Chişinău Smart City Hackathon este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC şi Tekwil cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, în parteneriat cu Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Centrul de Guvernare Electronică, Pentalog, MiLab (UNDP),  Microsoft.

5eec5af2-4886-47f8-9b0c-73c67b73b05c

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine