(foto, video) Pompierul din Republica Moldova Dmitrii Polșcin a ajuns pe coperta unei reviste celebre din SUA

1
Foto:Facebook/ Dmitriy Polscin

Pompierul din Republica Moldova Dmitrii Polșcin a ajuns pe coperta unei reviste celebre din SUA specializată în acest domeniu. Publicația americană „International Fire Fighter” l-a plasat pe prima pagină cu cu ocazia celebrării a 50 de ani de la apariţia revistei.

Despre acest lucru pompierul a anunțat pe pagina sa de Facebook. Acesta susține că a primit revista de la un prieten de-al său de peste ocean.

Apariția pe copertă s-a întâmplat, după ce pompierul a participat la sfârșitul lunii aprilie current, la un training de instruire pentru pompieri în în statul Indiana, Statele Unite ale Americii. Conferința Internațională pentru instructor de pompieri FDIC 2016 a ținut 10 zile, timp în care mii de pompieri au avut parte de instruiri și aplicații, demonstrându-și performanțele, dar și realizând un schimb de experiență.

La conferință au participat 30 mii de pompieri din SUA și Canada, Dumitru Polșcin fiind unicul pompier din Europa și respectiv din Republica Moldova. Acasă, pompierul a revenit cu impresii și experiențe de nedescris, dar și cu prieteni și multe diplome. Colegii din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale sunt mândri de realizările pompierului Dumitru Polșcin, care a reușit să ducă faima pompierilor moldoveni pe continentul american.

Dumitru Polșcin este un pompier din Chișinău care și-a dedicat deja 13 ani din viață salvând viețile oamenilor din incendii. În primăvara anului 2015 el era premiat cu distincția de „Pompierul anului”.

Photo Credit: Facebook/Dmitriy Polscin

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine