Un acord de colaborare în vederea promovării potențialului turistic vitivinicol al Republicii a fost semnat între Combinatul de Vinuri „Cricova”, Agenția Turismului a Republicii Moldova şi Centrul de Business şi Turism „Cricova – Vin”. În cadrul ceremoniei, directorul Agenției Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu a menţionat că Agenția va oferi asistența necesară ca Orașul subteran „Cricova” să devină obiect al patrimoniul cultural – naţional UNESCO.
Combinatul de Vinuri „Cricova” SA este prima companie vinicolă care a semnat un acord în acest sens, astfel asumându-și angajamentul de a promova potențialul turistic al țării prin organizarea tururilor informaţionale precum, și de a participa la constituirea punctelor de informare și promovare turistică la intrările în țară.
Directorul General al companiei Cricova Iurie Carp, a declarat că acest acord va deschide noi oportunități pentru turismul vitivinicol din Republica Moldova, aducând avantaje considerabile atât întreprinderii cât și întregii țări. „Oraşul Subteran Cricova – Olimpul business-ului turistic vitivinicol, va atrage prin semnarea acestui acord un număr mai mare de turişti şi va contribui direct la creşterea vânzărilor de pachete turistice. Totodată, ne propunem ca obiectivele turistice vinitinicole din ţară să fie incluse în traseul cultural european Drumul Vinului” a declarat dl. Carp.
În același timp, Agenția Turismului a Republicii Moldova va elabora împreună cu partenerii săi materiale promoționale privind turismul vitivinicol, va facilita participarea întreprinderii în cadrul expozițiilor de specialitate şi va contribui logistic la elaborarea mărcii turistice „Cricova” în calitate de brand al turismului vitivinicol.
Referindu-se la perspectivele pe termen lung directorul Agenției Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu a menţionat: „Ne propunem să oferim asistența necesară ca Orașul subteran „Cricova” să devină obiect al patrimoniul cultural – naţional UNESCO. Mizăm și pe suportul partenerilor externi și proiectelor ce oferă asistență turismului vitivinicol. Aici țin să specific că, potrivit acordului semnat, în mai 2017 vom organiza un eveniment de amploare extrem de important pentru țara noastră – vom invita toți miniștrii turismului celor 44 de state ale Europei care vor avea ocazia să se familiarizeze cu faimoasele beciuri Cricova”.
În cadrul ceremoniei oficiale a avut loc şi deschiderea magazinului de suvenire, un spaţiu comercial care îmbină armonios elementele logo-ului turistic „Discover the routes of life” şi distinsele produse ale companiei.
Reamintim că în 2015, datorită semnării unui acord între Agențiile de Turism din Republica Moldova și România, țara noastră a fost inclusă într-un circuit turistic comun cu România. Datorită acestui fapt, numai pe parcursul anului precedent, Complexul „Cricova” a fost vizitat de peste 45 mii de turiști – un număr record pentru vinăriile din Republica Moldova, înregistrând o creştere de 30 % faţă de anul anterior.