Google a lansat aplicația video pentru copii, „YouTube Kids”, într-o țară latino-americană

1
Foto:engadget.com

Google a lansat miercuri prima aplicație creată și gândită pentru copii „YouTube Kids” în Columbia. Prin aceasta copii vor putea găsi clipuri despre temele lor de interes, iar părinții vor putea controla mai bine conținutul acestora. Conținutul destinat utilizatorilor cu vârsta de peste 10 ani este eliminat din start, fiind păstrat doar cel relevant.

Despre avantajele aplicației mobile, compania Google menționează că „YouTube Kids” oferă o interfață simplificată, cu butoane mari și bine definite, pentru a putea fi recunoscute mai repede de copii. Imaginile și pictogramele sunt foarte importante, întrucât sunt șanse mari ca utilizatorii principali ai software-ului să nu poată citi încă.

De asemenea, aplicația are și posibilitatea de a reproduce clipuri în 360 de grade cu ajutorul cărora copii vor putea explora, de exemplu, adâncurile mării sau suprafața planetei Marte.

YouTube Kids integrează pe lângă algoritmul de filtrare și limitările standard și opțiunea de a seta timpul maxim de utilizare a acesteia. Părintele poate să stabilească o parolă pentru această setare, iar la finalul timpului, accesul la conținutul video este restricționat.

Menționăm că „YouTube Kids” a fost prezentată anul trecut în SUA și a fost descărcată de peste 10 milioane de ori în întreaga lume. Columbia este a treia țară latino-americană în care ajunge această aplicație și a noua din întreaga lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine