(foto) În Australia s-a instalat GPS-ul pisicilor pentru a le urmări pe timp de noapte

7431094-3×2-940×627
Foto:abc.net.au

Guvernul Australian a decis să implementeze un proiect care la prima vedere pare a fi absurd, însă rezultatele finale au impresionat atât savanții, cât și proprietarii animalelor de casă. Comportamentul pisicilor pe timp de noapte a înregistrat cele mai neașteptate rezultate.

În 2015 se plănuia de studiat comportamentul animalelor domestice în libertate, atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi. Acest proiect are o importanță semnificatică, pentru că în Australia ecosistemul este divers și destul de sensibil, putând fi afectat chiar și de mici devieri.

La nivel local, aproximativ 30 de proprietari de feline și-au prezentat interesul. După ce majoritatea animalelor au refuzat dispozitivul, comportamentul a doar 13 mamifere a fost studiat.

 

Photo Credit: abc.net.au
Photo Credit: abc.net.au

Rezultatele s-au dovedit a fi fascinante. După ce fiecare felină a purtat trackerul pentru 10 zile, savanții declară că unele s-au comportat precum și se așteptau, deplasându-se la doar 10-20 de vecini, dar au fost și excepții care au ajuns la distanțe de 3 kilometri de casă.

Unii stăpâni au decis că nu vor mai permite micilor săi amici să mai iasă afară pe timp de noapte. Ei consideră că este prea periculos.

 

Photo Credit: geekologie.com
Photo Credit: geekologie.com
Photo Credit: abc.net.au
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine