Eldorado vine în Moldova! Un miliardar ceh va deschide trei magazine de electrocasnice în Chișinău

mg_2741-edit1

Cea mai mare rețea de magazine de electrocasnice din Rusia, Eldorado a anunțat că are în plan de extindere internaţională în cadrul căreia planifică deschiderea în acest an a trei supermarkete în Moldova cu suprafața de până la 2.000 de metri pătrați, scrie Mold-Street.com.

Potrivit unui comunicat al companiei, Eldorado va deschide magazine în regim de franciză în cele mai mari orașe din Kârgâzstan, Moldova, Armenia și Kazahstan.

Astfel în Chişinău ar urma să fie lansate trei magazine. „Până în prezent, ne-am extins semnificativ pe teritoriul Rusiei. Dar am decis să nu ne oprim aici și am lansat francize în unele țări în care marca Eldorado este recunoscută. Eu cred cu adevărat în succesul iniţiativei și sunt mândru de hotărârea echipei noastre de a extinde prezența rețelei în alte state”, a declarat Mihail Nikitin, directorul general al companiei Eldorado.

De notat că proprietar al reţelei Eldorado este grupul ceh PPF (První privatizační fond), care este controlat de miliardarul ceh Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia.

Potrivit Forbes Petr Kellner are o avere de circa 11,2 miliarde de dolari şi ocupă locul 96 în calasmentul celor mai bogaţi oameni din lume.

De notat că în Moldova mai există câteva reţele de electrocasnice, cele mai mari fiind Foxmart, Bomba, Maximum, Accent Tehno, Alina Electronic, Tina etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine