Au furat un iPhone 6, geanta unei tineri și haine dintr-un magazin. Trei tineri au fost reținuți

Рисунок1
Foto:IGP

În contextul acţiunilor sporite de prevenire şi combatere a criminalităţii stradale, Poliţia capitalei a reţinut recent trei tineri, bănuiți că au săvârșit infracţiuni patrimoniale şi jafuri stradale.

Astfel ofiţerii de investigaţii ai IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au reţinut un individ în vârstă de 27 ani, pe urme fierbinţi, după ce au fost alertaţi de către un minor în vârstă de 17 ani, precum că ar fi fost jefuit de un Iphone 6. Ulterior poliţiştii au depistat asupra lui telefonul sustras şi l-au predat victimei.

Un alt tânăr a fost reţinut în flagrant delict de către un echipaj al Batalionului Reacţionare Operativă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, pentru că ar fi deposedat de geantă pe o tânără în vârstă de 27 ani. El fiind încătuşat, iar gentuţa predată victimei, în care se aflau bani şi alte bunuri de preţ. Ambii au fost reţinut şi sunt cercetaţi penal pentru jaf, şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 4.000 la 10.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.

Totodată angajaţii IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au reţinut un tânăr pentru 72 de ore, fiind bănuit că ar fi pătruns într-un magazin, de unde a furat haine cu scopul de a le vinde ulterior. El s-a dovedit a fi în vârstă de 18 ani, domiciliat în capitală.

În cadrul audierilor, bănuitul şi-a recunoscut vinovăţia în totalitate. Conform legislaţiei în vigoare el riscă amendă în mărime de la 6.000 lei la 20.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine