Heroină în valoare de 50.000 de lei a fost confiscată de la 15 traficanți de droguri, reținuți de polițiști

1
Foto:Photo Credit: igp.gov.md

15 persoane, printre care și tineri, membri ai patru grupări infracţionale specializate în trafic de droguri au fost reținuți de angajații Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații. În urma perchezițiilor autoritățile au confiscat circa 20 de grame de heroină în valoare de 50.000 de lei.

Bărbații, cu vârste cuprinse între  22 și  38 de ani sunt suspectați de comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari, de tip heroină, pe teritoriul țării.

Pe parcursul a două săptămâni polițiștii au efectuat 8 achiziții de control, fiind procurate și scoase din circuitul ilicit aproximativ 10 grame de heroină. Totodată, în urma colaborării cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare,  Brigada cu Destinație Specială „Fulger”, Direcția Chinologică a Serviciului Vamal, au fost stopate cinci automobile pe teritoriul mun. Chișinău.

În cadrul verificărilor au fost depistate și ridicate 12 pachețele din staniol cu heroină cu masa totală de 8 gr, seringi cu urme vizibile de utilizare, telefoane mobile, precum și peste 30 000 de lei, obținute în urma comercializării drogurilor.

Ulterior, polițiștii au efectuat 18 percheziții la domiciliile suspecților, de unde au fost ridicate seringi goale, mijloace bănești care au fost utilizați în cadrul achizițiilor de control, cântare folosite cu urme de heroină, telefoane mobile, cartele SIM și alte instrumente utilizate la distribuire și consumul drogurilor. În total au fost ridicate circa 20 de grame de heroină în valoare de 50.000 de lei.

În privința a 11 persoane reținute au fost eliberate mandate de arest pentru 30 de zile, iar patru sunt cercetați în stare de libertate. Aceștia își recunosc vina și colaborează cu organul de urmărire penală.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine