Evenimente la care încă mai poți ajunge sâmbătă, 28 mai

daniel-farnum-hipster-couple
Foto:PC: flakphoto.com

Astăzi se promite o zi colorată cu doar câțiva norișori pe cer. Cu toate acestea, noi vă invităm să profitați din plin de weekend și să vă plănuiți ziua cât mai interesant.

#1. Ziua Uşilor Deschise la USMF „Nicolae Testemițanu”

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă invită la Ziua Uşilor Deschise – eveniment organizat în data de 28 mai 2016. În această zi, absolvenții de licee și colegii vor avea posibilitatea să participe la o întâlnire cu rectorul, prorectorii, decanii și cadrele profesoral-didactice pentru a afla mai multe despre oferta educațională din acest an a USMF „Nicolae Testemițanu”, procesul de instruire medicală și specificul instituției. Totodată, reprezentanții Comisiei de admitere vor răspunde la toate întrebările privind procedura de înmatriculare la studii. Întrunirea cu potențialii candidați la studii se va desfășura începând cu ora 12:30, în Sala Senatului și în Sala de conferințe (205) ale USMF „Nicolae Testemițanu” (Blocul didactic central, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165). Mai multe detalii vezi și pe pagina de Facebook.

 

#2. Cum descos idei? //CREATIVITATE ÎN DESIGN VESTIMENTAR

Această sesiune de explorare vine să te ajute în a înțelege cum ajungi la un produs cu adevarat creativ decât unul original, ce este de fapt creativitatea și care sunt componentele care clasifică o lucrare în categoria ‘creativă’ conform modelului vestic. Mai mult, sesiunea te ajută să analizezi cum treci prin etapele unui proces de generare a ideilor creative și care sunt momentele cheie pe care trebuie să te focusezi. Pe final, aplicăm tehnici de generare a ideilor creative în practică printr-un mini proiect realizat la training.  Loc de desfășurare: ZIPhouse, str.Studenților 9/19, Chișinău. Durata: Parte I 10:00 – 12:00, Parte II 13:00 – 15:00. Detalii – pe Facebook.

 

#3. MAI DULCE 2016

Cel mai dulce festival din estul Europei revine! Te invităm la sărbătoarea desrturilor și a copiilor. Tema acestui an este „Circul” iar codul vestimentar – cât mai colorat. INTRARE FESTIVAL:
1. Dinspre bvd Ștefan cel Mare
2. Dinspre str. Pușkin

BILETE: https://iticket.md/event/mai-dulce-2016/. Copiii până la 12 ani și buneii lor intră gratis. Mai multe detalii – găsești pe Facebook.

 

#4. ReciclArte

Cocoșul Roșu vă invită cu drag la un atelier de reciclare. Atelierul pune la dispoziție diverse materiale și fiecare copil va crea ce va vrea ,din ce va vrea și cum va vrea. Distracția și buna dispoziție sunt garantate. Programul atelierului: 11.00-13.00. Pentru detalii vizitați pagina de Facebook.

 

#5. Book Club with William Dickson: The Lover of Horses by Tess Gallagher

Ești invitat la un club de carte gratuit dacă vrei să-ți îmbunătățești limba engleză în conversații. Intrarea este gratuită și poți să-ți aduci și prietenii. Ce se va citi azi? „The Lover of Horses” by Tess Gallagher. Evenimentul are loc la American Language Center (str. Ion Creangă 16/2). Vezi detalii și pe Facebook.

 

#6. New Acropolis – International Philosophical Organization

Vă invităm la prezentarea video a activităților Organizației Internaționale Noua Acropolă, desfășurate în anul 2015, în toate țările din lume unde existăm. Prezentarea video va avea loc la Biblioteca Centrală B.P. Hașdeu, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148, Chișinău, 28 mai 2016, ora 12:00-13:00. Intrarea este liberă! Iată aici mai multe detalii.

 

#7. The Taste of Travel: India

Întotdeauna ți-ai dorit să afli cum e să călătorești și trăiești în țara mistică ce este India? Sau ai dorit să afli cât de condimentată, de fapt, este mâncarea lor? Planifici o vizită în această țară și vrei să știi locurile pe care neapărat trebuie să le vezi sau pur și simplu vrei să petreci câteva ore într-o atmosferă orientală, ascultând despre aventuri? Vino atunci la Generator Hub, Ștefan cel Mare, 202 (Kentford bloc 2), începând cu ora 14:00 și vei avea posibilitatea să afli sfaturile unor călători referitor la această țară, să asculți muzică live la sitar, să guști dulciuri și snacks-uri autentice indiene și ceai masala și, dacă dorești, să obții un tatuaj cu henna. Detalii – pe Facebook.

 

#8. Coke Live Music & Food Fest în parcul Dendrariu

Coca-Cola vă invită la cel mai de amploare picnic muzical marca – Coke Live – Music & Foodfest. Sâmbătă, 28 mai, la ora 16:00 în parcul Dendrariu, vă așteaptă un concert de muzică live cu artiști și DJ de top, organizat de Coca-Cola. De asemenea, echipa “Просто и Вкусно”, partener al evenimentului, va prezenta cele mai delicioase proiecte gastronomice ale capitalei. Veți putea savura atât bucate rafinate din întreaga lume, cât și delicii ale bucătăriei moldovenești. Coke Live îți aduce cea mai mare surpriză a acestei primăveri, prezentarea celui de al treilea album al lui Carla’s Dreams, cu un program muzical nou și o prestație live. Pentru a afla ce artiști vor mai participa la festival, urmăriți noutățile care vor apărea pe pagina evenimentului Coke Live. În afară de scena principală, va fi amenajată și scena NRG PLAYROOM, unde vor mixa cei mai buni DJ locali! Urmăriți pagina evenimentului pentru mai multe detalii.

 

#9. Corabia nebunilor/ EN: The Ship of Fools

La Teatrul Eugen Ionesco se desfășoară BITEI 2016. Astăzi, de la ora 18:00 se joacă „Corabia Nebunilor”. Trei personaje coabitează unul alături de celălalt, în timp ce fiecare este legat de o lume a sa, închisă şi protejată. Cu toate acestea, ciocnirea dintre cei doi este inevitabilă. Nevoia individuală de confirmare, îi impinge într-un proces de creare a unor imagini, ca într-un final acest lucru să amplifice indiferenţa fiecăruia, către durerea susţinută de alţii. Astfel limitele care separă personajele sunt depăşite, totul se destramă şi ei devin expuşi. „Corabia nebunilor” este o lucrare coregrafică care foloseşte mişcare şi text, care examinează conflictul fragil dintre nevoia umană de a-şi proteja particularităţile sale de distrugere sau alterare şi dorinţa de intercomunicare. Vedeți detalii aici.

 

#10. Radioголova la Korovva

Mulți dintre noi așteaptă cu nerăbdare următorul album marca Radiohead. Iată de ce Korovva, împreună cu tânărul talentat și cu gusturi bune în muzică – Sergiu Nichifor, a ales să facă o petrecere în stilul englezilor ce cântă rock artistico-experimental cu elemente de electronică. Intrare – 30 de lei! Evenimentul începe la ora 22:00. Urmărește pagina de Facebook pentru mai multe detalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine