(video) Oficial! Ziua de 1 iunie va fi declarată liberă

1
Foto:huffingtonpost.com

Ziua de 1 iunie, în care este marcată Ziua ocrotirii copilului, a fost declarată zi liberă pentru toţi angajaţii din Republica Moldova. În acest sens, Parlamentul a adoptat astăzi un proiect de lege.

În argumentarea proiectului, Alina Zotea susține că părinţii din Republica Moldova petrec tot mai puțin timp alături de copiii lor. „Am inițiat această propunere legislativă, având în vedere că data de 1 iunie este Ziua ocrotirii copilului și trebuie marcată împreună cu părinţii, deoarece copiii evoluează la diferite spectacole și au nevoie de sprijinul, afecţiunea și atenția părinților”, a menționat deputata.

Aceasta a mai adăugat că societatea noastră are nevoie de copii sănătoși și educați, iar pentru aceasta este necesar ca fiecare din noi să conștientizăm faptul că reîntregirea familiei este un moment cheie în depășirea acelor momente sus-menționate, aducând în atenție că toate manifestările sănătoase se deprind în copilărie și pot asigura o conduită corectă pentru restul vieții.

Ziua Internaţională a Ocrotirii Copiilor este marcată în Republica Moldova anual la data de 1 iunie. Eveniment este sărbătorit în conformitate cu Declaraţia Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine