Opinii: Vladimir Plahotniuc vrea să-şi dreagă imaginea cu ajutorul Occidentului

13238895_966800330108155_902030723645103329_n

Vladimir Plahotniuc încearcă să-şi dreagă imaginea cu ajutorul europenilor şi americanilor, însă nu este sincer când se declară pro-european şi că doreşte reforme în ţară. Astfel a fost comentat în cadrul emisiunii “Politica” de la postul de televiziune “TV 7” Forumul de afaceri, organizat sub egida prim-vicepreşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, la care a fost prezent şi fostul președinte al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, transmite IPN.

Fostul ministru al Finanţelor, Veaceslav Negruţa, consideră că prin acest eveniment Vladimir Plahotniuc a desfăşurat o acţiune de PR, dar şi de impunere în faţa cetăţenilor. “În primul rând, evenimentul reprezintă o campanie de PR legată de apropierea alegerilor prezidenţiale. În al doilea rând, Plahotniuc a încercat să se impună atât în faţa partenerilor externi, cât şi a mediului economic de la noi, să le dea de înţeles că trebuie să discute doar cu el şi să asculte doar de el”, a opinat Negruţă.

Expertul economic Victor Ciobanu este de părerea că Forumul de afaceri de fapt nu va aduce beneficii economice Republicii Moldova. ”Nu am văzut strategii pentru dezvoltarea economică a ţării. Plahotniuc caută susţinerea americanilor şi europenilor. Dar nu poate fi pro-european un om care concentrează toată puterea în mâinile sale. Europenii nu vor accepta aşa ceva. În rest, a construit un sistem pe verticală, care, din câte ştim, nu sunt rezistente şi se prăbuşesc repede”, a spus Ciobanu.

Şi analistul politic Igor Boţan consideră că Vladimir Plahotniuc a urmărit scopul de a arăta ţării întregi că de fapt el este conducătorul real al Republicii Moldova. ”La acest forum Plahotniuc a recunoscut de fapt că el este conducătorul Republicii Moldova. Plahotniuc înțelege că are de ales între două extreme, ori este vânător, ori poate deveni vânat”, a declarat analistul.

Publicistul Dumitru Ciubaşenco este de părerea că americani l-ar susţine pe Plahotniuc pentru a-l avea de partea lor în conflictul nedeclarat cu Rusia, însă cu prima ocazie vor renunţa la el. ”Mesajul lui Vlad Plahotniuc nu a fost unul pro-european. Cred că Barosso a primit o sumă cu mai multe zerouri pentru ca să vină la acest forum”, a opinat Ciubaşenco.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine