Victoria Bucătaru va reprezenta Moldova în cadrul programului Marshall Memorial Fellowship

1
Foto:Facebook/Victoria Bucătaru

Victoria Bucătaru, o tânără originară din Moldova a fost selectată alături de alți 75 de candidați de către Fondul German Marshall la Marshall pentru a participa la Marshall Memorial Fellowship (MMF), un program de dezvoltare pentru liderii europeni care se va desfășura în Statele Unite ale Americii.

Organizatorii menționează că acest ciclu a fost unul dintre cele mai competitive din istoria organizației. Victoria Bucătaru fiind aleasă dintre alți 600 de nominalizări pentru acele 76 de locuri. Ceea ce înseamnă că tânăra face parte din cei 10 % de candidați nominalizați selectați pentru program.

Tinerii acceptați în acest program timp de 6 luni vor fi instruiți și pregătiți în domeniul relațiilor transatlantice. Ulterior aceștia vor pleca pentru 24 de zile în SUA pentru continuarea programului.

Meționăm că până în prezent MMF a reușit să instruiască circa 2.500 de absolvenți. Fondul German Marshall selectează reprezentanți din circa 50 de state americane și peste 39 de țări europene. Tinerii selectați se vor alătura unei rețele de absolvenți al programului precum: Bertrand Badre (MMF 1998, Franța), Manager Director la Grupul Băncii Mondiale CFO al Băncii Mondiale, Federica Mogherini (MMF 2007, Italia), Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate; și Annie Maxwell (MMF 2007, Statele Unite), președinte al Fundației Skoll.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine