Echipa Planable s-a cunoscut la Startup Weekend-ul din Moldova din noiembrie 2015 apoi în mai 2016 au reușit să impresioneze la competiția StartupAvalanche din cadrul hackatonului Techsylvania din Cluj-Napoca. La competiție au participat 17 startupuri din 9 țări. Câștigătorii obțin o excursie de două săptămâni în Silicon Valley.
Anunțarea rezultatului competiției Startup Avalanche 2016
Cine face parte din echipă?
Echipa Planable este compusă din Xenia Muntean, Vlad Caluș, Veronica Zubcu și Nicolae Gudumac.
Ideea
Planable a fost creat în Cluj, în cadrul Spherik Accelerator și e o unealtă pentru cei care se ocupă de paginile de Facebook și lucrează la agenții pentru branduri. Practic, recrează designul Facebook și oferă o interfață ușoară pentru aprobarea postărilor și colaborare pe diverse interacțiuni pe Facebook. Se elimină astfel întârzierile cauzate de discuțiile pe mail. 5 agenții testează în acest moment varianta premium. Primul cont de Facebook este gratuit, iar pentru mai multe există un abonament lunar.
Mai multe vedeți în această prezentare:
„Pentru noi Startup Avalanche a fost o experiență incredibilă și plină de învățături. Când ne-am cunoscut la Startup Weekend Moldova nu știam ca acest eveniment va fi unul life-changing. Ne-am mutat din Moldova, ne-am lăsat joburile, ne-am mutat în Cluj și am început Planable la Spherik. Am avut tot sprijinul mentorilor și am descoperit aici o comunitate care ne-a ajutat enorm să creștem.
Să câștigăm această competiție a fost o adevărată validare pentru noi ca toate zilele și nopțile de lucru nu au fost în zadar. Suntem foarte entuziasmați să ajungem în Silicon Valley și credem că e o oportunitate imensă pentru noi să creștem și să reprezentăm Clujul și Chișinaul cu succes. Există atâtea oportunități pentru tineri ca să înceapă un startup, încât e păcat să nu profiți de ele. Important e să faceți primul pas și deja sunteți cu mult înainte.” spune Xenia Muntean.
„Sunt fericit că arătăm mai multor tineri din Moldova că se poate! Planable soluționează această problemă și ordonează procesul de interacțiune și colaborare între echipe, care în unele cazuri ajung până la câteva persoane: copywriter, fotograf, designer, pr manager, marketing sau management, iar procesul de aprobare durează foarte mult timp, ceea ce este un dezavantaj enorm când contextul contează foarte mult pentru succesul unei actualizări. După România și în Sillicon Valley mii de persoane din industrie se vor convinge de utilitatea acestui produs. Este un caz de succes și sunt sigur că și alți tineri se vor inspira pentru a gândi și executa produse cu adevărat globale” spune Artur Gurău, de la Agenția Digitală Granat, unul din susținătorii proiectului.
La competiție a mai participat și echipa Baro, detalii despre ea vedeți aici.