Miercuri, pe data de 18 mai, a avut loc prezentarea Google I/O 2016. Aceasta este partea publică a conferinței pentru dezvoltatori pe care gigantul o face anual cu scopul de a-și prezenta performanțele și noile tendințe pe care le va modera în următorul an.
Android N: mai rapid, mai deștept, mai bun
După ce au lansat preview-ul pentru developeri încă în luna martie, la Google I/O au anunțat și care vor fi noile avantaje ale sistemului de operare. Printre acestea sunt: multitaskingul pe ecranul divizat, accesul rapid la setări și un nou set de emoticoane.
Sistemul de operare nu va suferi schimbări majore de interfață, dar utilizatorii vor avea acces și mai rapid la editarea notificărilor, setările telefonului și Google promite o experiență mult mai plăcută în jocuri.
Lansarea aplicațiilor fără ca acestea să fie instalate în telefon
Foarte des se întâmplă ca o aplicație să fie instalată numai pentru ca să fie pornită o dată și apoi să fie uitată în lista lungă de fișiere. Mulți analitici anticipau moartea aplicațiilor, dar anume la Google I/O a fost lansată posibilitatea de a porni aplicațiile diferitelor servicii fără ca ele să ocupe spațiu pe telefon.
Allo – un nou messenger care răspunde în locul tău
Allo este un messenger minimalist, în care logarea are loc numai cu numărul de telefon. Acesta oferă aceleași caracteristici precum: prezența emoji, stickere, posibilitatea de a desena pe poze, dar și posibilitatea de a schimba mărimea textului trimis.
Allo se deosebește de celelalte aplicații prin prezența Google Assist în interfață. Acesta analizează instantaneu mesajul primit și oferă răspunsuri potențiale din care utilizatorul poate selecta unul fără a scrie textul. Acest lucru este posibil datorită cercetărilor online ale comportamentului oamenilor, și structurii dialogurilor pe care le avem.
Duo – alternativa Skype-ului care-ți arată cine te sună
O altă aplicație prezentată de Google a fost Duo – un soft, mobile-friendly, foarte minimalist, care la fel se atașează numărului de telefon și oferă posibilitatea de a întreține discuții „față în față”. Atunci când cineva este sunat, el poate vedea interlocutorul la fel ca și atunci când cineva bate la ușă.
Cel mai mare avantaj al aplicației e faptul că discuția nu se va întrerupe atâta timp cât va fi conexiune la internet, oricât de slabă ar fi ea.
Evenimentul a durat două ore, timp în care pe scenă au ieșit mai mulți lideri și coordonatori de proiecte. Toate aceste inovații au fost prezentate developerilor, iar lansarea pentru utilizatori se preconizează pentru toamna acestui an.