2.000 de ani savuraţi într-o picătură de vin şi încă tot atât de mulţi înainte

orassubteran
Foto:Orașul Subteran Cricova

La împlinirea a 15 ani de la lansarea seriei „Oraşului Subteran” – o cifră oarecum aniversară, cel mai mare producător de vinuri şi spumante din ţară – Combinatul „Cricova” anunţă noua identitate a seriei, alegoric vorbind “schimbarea la faţă” a Oraşului Subteran.

Mesajul campaniei converge în jurul celor 2000 de ani de istorie a soiurilor moldoveneşti, 2000 de ani care pot fi savuraţi într-o picătură de vin. Viziunea reinventată de business este rezultatul evoluţiei spectaculoase a vinurilor din soiuri autohtone din cadrul seriei şi de succesul şi recunoaşterea internaţională de care se bucură. Începând din acest an, 3 dintre vinurile de soiuri autohtone vor purta însemnul de calitate IGP (Indicaţie Geografică Protejată) Valul lui Traian pentru vinurile roşii şi Codru pentru vinurile albe.

Din anul 2013 – anul în care a fost lansat în premieră vinul Feteasca Albă şi Rara Neagră până în 2015, vânzările de vinuri din soiuri autohtone, au crescut cu 300 %. În mai puţin de 1 an de la lansare, Feteasca Neagră, a obţinut un număr record de distincţii, desemnate de experţii de la Bucureşti, cei italieni şi slovaci, în timp ce Rara Neagră a fost inclusă în ghidul vinurilor de top din România cu o recenzie demnă de acest vin. “Roşu rubiniu, luminos. Arome de flori de cireş, trandafiri, cireşe negre şi zmeură coaptă… O interpretare aleasă a soiului Rară Neagră, cu gust asemănător prieteniei, sincer şi altruist. Tanini fini şi catifelaţi, împletiţi pe o structură dantelată şi corp atletic” Marinela.V.Ardelean, “The Wine Book of Romania”.

Directorul General al companiei Iurie Carp afirmă că “Dacă ar fi să alegem vinurile ambasadori ai Republicii Moldova, cu siguranţă vinurile din soiuri autohtone sunt vinurile cele mai demne de această titulatură, vinurile de calibru cu ajutorul cărora putem valorifica potenţialul nostru de export. România, Polonia, China şi Japonia sunt exemple elocvente în acest sens.”

Combinatul de Vinuri „Cricova” a fost fondat în anul 1952, reprezentând un complex subteran unic, cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile sale imense și, în special, pentru vinurile sale excelente. Compania a fost declarată prin lege obiect al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova, fiind în același timp unica întreprindere vinicolă care deține cea mai înaltă distincție de stat – Ordinul Republicii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine