(video) Stop ghișee, cozi și nervi! Solicită online actele de Stare Civilă prin serviciul e-Stare Civilă

1
Foto: E-Government Center Moldova/facebook

Serviciul Stării Civile a ajuns la un click distanță datorită platformei e-Stare Civilă care vine în ajutor celor care au obosit să stea în rând pentru a solicita un act sau un serviciu.

Prin intermediul serviciilor electronice de Stare Civilă cetățenii pot solicita online duplicatele certificatelor de stare civilă, extrasele de stare civilă și modificarea sau rectificarea actelor de stare civilă. Astfel, deplasarea la Oficiile Stării Civile nu mai este necesară (prezența necesară doar la ridicarea documentului solicitat). În total există 18 tipuri de documente care se pot obține prin intermediul serviciului e-Stare Civilă. Printre actele acestea se numără:

  • duplicatul certificatului de naștere
  • duplicatul certificatului de căsătorie
  • duplicatul certificatului de divorț
  • duplicatul certificatului de deces

 

Serviciul e-Stare Civilă poate fi accesat pe portalul guvernamental servicii.gov.md cu utilizarea Semnăturii Digitale Mobile și poate fi achitat prin MPay. Folosirea acestora oferă deplină siguranță utilizatorilor. Serviciul e-Stare Civilă permite o gestionare mai eficientă şi sigură a datelor.

 

Centrul de Guvernare Electronică este o instituție publică înființată în august 2010, aflată

în subordinea Cancelariei de Stat, care își propune, până în 2020, modernizarea Tehnologică a Guvernării. CGE are drept scop primar dezvoltarea utilizării, de către instituţiile publice, mediul de afaceri și cetățeni, a potenţialului oferit de tehnologiile digitale. Vector al inovațiilor tehnologice, Centrul de Guvernare Electronică pune la dispoziție servicii electronice și instrumente care, prin realizarea obiectivului central combaterea birocrației și corupției, promovează transparența și eficiența ca principii esențiale ale e-Guvernării. Beneficiarii serviciilor publice electronice sunt cetățenii țării (Guvern pentru cetățeni – G2C), mediul de business (G2B), precum și instituțiile de stat (G2G).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine