Azerbaidjan votează astăzi președintele țării

FA931AE4-662E-4550-879F-D757A40ACF54_mw1024_n_s
Foto:Președintele Ilham Aliyev (51 ani) PC: www.rferl.org

5 milioane de azeri votează astăzi, 9 octombrie, președintele. Ilham Aliyev, cel care își încheie cel de-al doilea mandat, se pare că își va asigura și pe cel de-al treilea.

Marele favorit, Aliyev se bucură de raiting-ul și popularitatea sa, însă grupurile ce susțin drepturile omului acuză guvernul de o democrație subminativă și de un nivel ridicat al corupției. Sondajele îi dădeau acestuia un câștig cu apriximativ 90% din voturi.

Leyla Yunus, directorul Institutului pentru Pace și Democrație, a spus că aceste alegeri au fost acuzate de voturi trucate: ”Mulți lucrători din sectorul privat au primit buletine de vot care erau deja completate. Li s-a spus să le arunce pe acestea în urne și să aducă înapoi buletinele curate, luate de la secția de vot, totul pentru a-și păstra locul de muncă”.

Azerbaijan’s strategic location between Russia and Iran has been cited as a reason why the international community has not spoken out more over problems there.

Locația strategică a Azerbaidjanului, aflată între Rusia și Iran, a fost citată ca un motiv de ce comunitatea internațională nu discută mai mult de problemele de acolo.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *