(video) Corina Fusu recită o poezie în limba găgăuză la închiderea Olimpiadei la Limba și Literatura Găgăuză

paint
Foto:Captură video

Ministrul Educației Corina Fusu a participat la ceremonia de premiere a câștigătorilor Olimpiadei Republicane la Limba și Literatura Găgăuză. Evenimentul s-a desfășurat pe 5 mai curent, în incinta Liceului Teoretic „G. Gaydarji” din orașul Comrat.

În deschiderea festivă a evenimentului, doamna ministru a felicitat elevii pentru reușita obținută la olimpiadă și a menționat că rețeta succesului este în educație și perseverență. „Un număr apreciabil de scriitori și personalități importante precum Dionis Tanasoglu, Nicolae Boboglu, Ștefan Curoglu, Tudor Zanet, Petri Ciubotar și alții au marcat istoria și cultura poporului găgăuz. Viitorul, însă, vă aparține vouă!”, a declarat Fusu.

La final, Ministrul Educației Corina Fusu a recitat în găgăuză poezia lui Grigore Vieru „În limba ta”, încurajându-i pe toți elevii să învețe limba maternă.

Pentru rezultate înalte în domeniul cunoașterii limbii și literaturii găgăuze, Ministerul Educației i-a premiat pe 16 elevi din clasele a IX-XII -a și pe profesorii acestora. La ceremonie a fost prezentă și Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah.

Amintim că Olimpiada Republicană la Limba și Literatura Găgăuză a avut loc în perioada 3-5 mai. La competiție au participat 55 de elevi ai claselor a IX-XII-a de la 24 instituții de învățământ din Vulcănești, Ceadâr-Lunga și Comrat.
În Republica Moldova activează 46 de instituții de învățământ general în care se predă limba găgăuză. Olimpiada Republicană la Limba și Literatura Găgăuză se desfășoară pentru al 27-lea an consecutiv.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine