Cea de-a III-a ediție a Festivalului Medieval din Moldova va avea loc la sfârșit de august

medieval
Foto:VATRA

Centrul Cultural Vatra pregătește organizarea unui important eveniment consacrat jubileului a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, în cadrul celei de-a III-a ediții a Festivalului Medieval.

Pentru prima dată, anul acesta, Republica Moldova va găzdui Turneul Internațional de reconstituire a luptelor istorico-medievale. Evenimentul va fi organizat cu susținerea Asociației Internaționale de reconstituire a luptelor istorico-medievale (HMBIA). La această competiție vor participa cluburi de reconstituire istorică din întreaga lume, ceea ce va spori interesul de a descoperi Republica Moldova, ca stat european cu o istorie și tradiții milenare.

Photo Credit: Vatra Fest

„HMBIA a ales ca gazdă Republica Moldova datorită impactului sporit de vizibilitate ale celor două ediții ale Festivalului Medieval, ce s-au desfășurat pe parcursul anilor 2014-2015 la Complexul Etno-Cultural Vatra și au avut un succes vertiginos cu o frecvență de peste 400000 de vizitatorii la ambele ediții. Suntem onorați de decizia luată de către înalții reprezentanți HMBIA de a găzdui acest eveniment de o importanță internațională pentru țara noastră, care va aduce un impact virtiginos și un plus de imagine pentru Republica Moldova, an de o importanță majoră, datorită aniversării a 25 de ani de Independență” spun organizatorii evenimentului.

Photo Credit: Vatra Fest

Turneul Internațional se va desfășura în perioada 26-29 august 2016 în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Medieval urmat de un amplu spectacol muzical organizat de către Centrul Cultural Vatra- gazda evenimentului.

Vedeți aici cum a fost la Primul Festival Medieval din 2014, iar aici cum a fost la cel din 2015.

Mai multe detalii pe VATRA

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine